“Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο, 2021”

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Δράσεις  για την “ημέρα  ασφαλούς διαδικτύου 2021“, ανέλαβε να υλοποιήσει το σχολείο μας  τη φετινή χρονιά με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Κανόνας πρώτος: τα προσωπικά μας δεδομένα τα κρατάμε κρυφά όταν αναρτάμε υλικό!

Ανοίξαμε τον προσωπικό μας λογαριασμό, δημιουργώντας το άβαταρ, το username και τον κρυφό προσωπικό μας κωδικό χρησιμοποιώντας γράμματα, αριθμούς και σύμβολα του πληκτρολογίου! Το είδαμε ΕΔΩ

Παρακολουθήσαμε σχετικό υλικό για την πλοήγηση με ασφάλεια στο διαδίκτυο.

saferinternet4kids.gr

Διαβάσαμε βιβλία και ζωγραφίσαμε.

Συζητήσαμε και δημιουργήσαμε αφίσα με τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Καθώς δημιουργούμε την αφίσα μας μαθαίνουμε τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης.
Στο σχολείο μας μαθαίνουμε να προστατευόμαστε και να προστατεύουμε τους άλλους

Στο eTwinning δημιουργήσαμε εκδήλωση με τη συμμετοχή συνεργατών από σχολεία της Ελλάδας και της Ευρώπης και συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις άλλων σχολείων με την αφίσα μας.

Together for a better Ιnternet

Δείτε ΕΔΩ τις συμμετοχές όλων

ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια αξιόλογη  και πολύ κατατοπιστική παρουσίαση  για την ψηφιακή ασφάλεια που αφορά στα παιδιά νηπιακής ηλικίας,  από τον εθνικό Συντονιστή του eSafety Label κ.  Λούβρη Άρη.