Η ευτυχία είναι μέσα μας.

Η ευτυχία είναι μέσα μας. Αρκεί να την δούμε και να την μυρίσουμε και από μακριά.

Αγαπημένα μας παιδιά,

Η φύση είναι ωραία και αισθάνεσαι την ομορφιά της όταν βρίσκεσαι κοντά της. Η ομορφιά δεν είναι κάτι που γίνεται με τα χέρια, δηλαδή δεν είναι κατασκευαστική. Βλέπεις για παράδειγμα ένα τοπίο. Μπορεί να είναι χαράδρες, γκρεμοί, δέντρα κοντά ή ψηλά, παραλίες βραχώδεις, άτακτες ή αμμώδεις και μας αρέσουν όλα.

Όταν βλέπεις λουλούδια στο λιβάδι, παπαρούνες στον αγρό, λες τι ωραίες που είναι! Όταν κόψεις μία όμως, παύει από μόνη της να είναι όμορφη και πρέπει, αν θέλεις να τη ζωγραφίσεις, να τη βάλεις σ’ ένα βάζο ή σ’ ένα ποτήρι μ’ ένα χρωματιστό φόντο. Δηλαδή να την κάνεις να φαίνεται ωραία. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσεις την ομορφιά του φυσικού, που όλα φαίνονται ωραία κι ας είναι όλα σαν τυχαία. Αλλά μήπως υπάρχει η λογική του τυχαίου στη φύση;

Οι αρχαίοι γλύπτες το είχαν καταλάβει αυτό και δημιουργούσαν αγάλματα, σαν τον Απόλλωνα τον θεό, και έδιναν θεϊκή ομορφιά που ξεπερνούσε την ανθρώπινη μορφή. Και αισθανόσουν την ωραιότητα. Δεν είναι μόνο να τη βλέπεις την ομορφιά, αλλά να την αισθάνεσαι. Μόνον έτσι φαίνεται και αποκαλύπτεται· όταν την αισθάνεσαι. Και τώρα που δεν μπορούμε να τη δούμε, μπορούμε όμως να την αισθανθούμε.

Παιδιά, ανοίξτε τα παράθυρα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και ακούστε κάποια από τα τραγούδια που σας στέλνουμε με τη συνοδεία του πιάνου:

https://www.youtube.com/watch?v=ND2EviSRqFE&feature=share&fbclid=IwAR0f3Gd3fymO3WILyTv-HKnw5-UcDV_hP26nVXceHXoDfIFATs-MHuH6aZ0

Και αν κάποιες μέρες, επιθυμείτε τόσο πολύ τη φύση , μη διστάσετε να ανοίξετε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=fSbNReQ1jvQ  και να μυρίσετε τα λουλούδια.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.