Το σχολείο μας

25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 25ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, βρίσκεται στην οδό 1ης Μεραρχίας 2, και ανήκει στη συνοικία «Λιβαδάκι».

Ιδρύθηκε το 1977 με το Π.Δ. 870/1977 που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης 1/10/1977, ΦΕΚ 289 με οργανικότητα 10/θεσίου.

Λειτούργησε για πρώτη φορά συστεγαζόμενο στο κτίριο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Κλεάρχου Πατέρα 1, στη Νεάπολη, σε λειτουργία βάρδιας πρωί-απόγευμα, εναλλάξ με το 21ο Δημοτικό Σχολείο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, συστεγάστηκε αρχικά με το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας και μετέπειτα με το 6ο Λύκειο Λάρισας, στην οδό 1ης Μεραρχίας 1, στη Νεάπολη, συνεχίζοντας να λειτουργεί με βάρδιες.

Μεταξύ των πρώτων σχολείων που εφάρμοσαν τα προγράμματα ΣΔΕΝ, (εισαγωγή ξένης γλώσσας και γυμναστικής) ήταν και το 25ο Δημοτικό Σχολείο.

Το 1994 εγκρίθηκε η κατασκευή του νέου διδακτηρίου, που θα στέγαζε στην ανατολική πλευρά του το 13ο και το 49ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το Δήμο Λαρισαίων. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την τεχνική υπηρεσία της Νομαρχίας Λάρισας. Το 1996 το κτίριο αποπερατώθηκε.

Τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου έγιναν την Πέμπτη 16 Μαΐου 1996, παρουσία του τότε Νομάρχη Ιωάννη Φλώρου και άλλων Επισήμων της πόλης.

Η συνοικία «Λιβαδάκι» της Λάρισας απέκτησε ένα όμορφο σχολείο με μοντέρνα όψη, εγκιβωτισμένη στέγη, δεκαπέντε αίθουσες, γυμναστήριο-αίθουσα εκδηλώσεων, αποδυτήρια, χημείο, αίθουσα πληροφορικής, γραφείο εκπαιδευτικών, γραφείο διευθυντή, κυλικείο και σχολική αυλή.

Το σχολείο λειτούργησε με πρόγραμμα διευρυμένου ωραρίου. Αρχικά το πρόγραμμα κάλυπταν δυο εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι). Αργότερα, στο ολοήμερο αυτό πρόγραμμα προστέθηκαν και ειδικότητες, όπως γυμναστές, μουσικοί, καθηγητές πληροφορικής και θεατρικής αγωγής. Για τις ανάγκες του ολοήμερου, διαμορφώθηκε χώρος τραπεζαρίας.

Το 25ο Δημοτικό Σχολείο υπήρξε λαμπρό παράδειγμα στην πόλη μας και διακρίθηκε για τη συμμετοχή τυ σε όλα τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ «Comenius», διοργάνωσε ημερίδες, διαθεματικά, διαπολιτισμικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα. Ανελλιπώς παίρνει μέρος στα μαθητικά πρωταθλήματα της περιοχής και φέρει πολλές διακρίσεις.

Η δυναμικότητα του σχολείου σε μαθητές είναι περίπου 350, έτσι ώστε τα τελευταία χρόνια να λειτουργεί ως 18/θέσιο.

Κατά το σχολικό έτος 2011-2012 έχουν διαμορφωθεί δύο επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης υπάρχουν στο σχολείο, αίθουσες πληροφορικής, μουσικής, τμήμα ένταξης, αποθήκη χαρτών, λαογραφικό μουσείο, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, βεστιάριο παραδοσιακών και άλλων στολών για τις ανάγκες των σχολικών εκδηλώσεων. Τόσο η βιβλιοθήκη, όσο και το βεστιάριο έχουν εμπλουτιστεί με τη συμβολή των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Το σχολικό έτος 2010-2011, το σχολείο εντάχθηκε στο ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ΕΑΕΠ). Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, (ΕΑΕΠ), το σχολείο λειτουργεί με την υποδοχή των παιδιών από τις 7:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ. και συνεχίζει με το ολοήμερο από τις 2:00 μ.μ. ως τις 4:15 μ.μ.

Νάστος Γεώργιος από 20-06-2023

Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων