Ιούν 18 2024

Ενημερωτικά Σεμινάρια : Ενημερώνομαι- Μαθαίνω- Νιώθω Σιγουριά

Ενημερώνομαι- Μαθαίνω- Νιώθω Σιγουριά

Στα πλαίσια της εσωτερικής πολιτικής του σχολείου που επενδύει στην καλλιέργεια κοινωνικής και ατομικής ευθύνης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής στα παιδιά οργανώθηκαν Ενημερωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και τους μαθητές και μαθήτριες:

  • Πρώτων Βοηθειών και επίδειξη ΚΑΡΠΑ με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων που θα προσφέρουν στον/στην συνάνθρωπο την ώρα της ανάγκης συμπαράσταση αλλά και φροντίδα που πιθανόν να σώσει ζωές.
  • Σεξουαλικής Αγωγής με εκπαιδευτικές δράσεις γνώσης, κριτικής σκέψης και καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φύλων, ψυχικής και σωματικής υγείας, σεβασμού γενετήσιας αξιοπρέπειας, ισότητας, στοχεύοντας και στην πρόληψη φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας.

Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024 και συγκεκριμένα το μήνα Μάρτιο και Απρλίο στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκαν δίωρα σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών από τις νοσηλεύτριες του σχολείου Αναστασία Γάμπα και Μαρία Ποϊριατζίδου σε όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας.

Οι ενότητες που αναπτύχτηκαν ήταν οι εξής: αλλεργίες, τραυματισμός άκρων, απώλεια αισθήσεων, αιμορραγία, ρινορραγία, πνιγμονή, επιληψία, εγκαύματα, ΚΑΡΠΑ, απινιδωτής, ΕΚΑΒ, πλάγια θέση ανάνηψης.

Μέσω της επίδειξης οι μαθητές-τριες παρακαλούθησαν:

1) Πλάγια θέση ανάνηψης

2) Αντιμετώπιση πνιγμονής (λαβή Heimlich)

3) Εφαρμογή ΚΑΡΠΑ

4) Αντιμετώπιση ρινορραγίας

5) Περίδεση άκρων

Οι μαθητές-τριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό, υπέβαλλαν πολλές ερωτήσεις και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρακτικό μέρος όπου εφάρμοσαν την πλάγια θέση ανάνηψης.

Στόχος ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές-τριες απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές που θα μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν στην καθημερινή ζωή αλλά και να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της παροχής πρώτων βοηθειών.

 

Υγιεινή χεριών

Κατά τον μήνα Οκτώβριο-Νοέμβριο 2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε όλους τους μαθητές-τριες της σχολικής μονάδας με θέμα “Υγιεινή χεριών”. Οι μαθητές-τριες έμαθαν τη σωστή διαδικασία να πλένουν τα χέρια τους με βιωματικό τρόπο.

 

Συμβολή σε Εργαστήριο Δεξιοτήτων ΕΥ ΖΗΝ – Μεγαλώνω και αλλάζω

Στα πλαίσια του Εργ. Δεξιοτήτων της Γ’ τάξης οι νοσηλεύτριες Αναστασία Γάμπα και Μαρία Ποϊριατζίδου σε συνεργασία με τις δασκάλες της Γ’ τάξης Ελένη Σιγγιρίδου, Φωτεινή Ναλμπάντη και Ευαγγελία Καφίδα παρουσίασαν το Ευ Ζην. Συγκεκριμένα αναλύθηκαν:

1) τα στάδια ανάπτυξης του ατόμου

2) οι σωματικές μεταβολές στα δύο φύλα

3)έμμηνος ρύση

4) κανόνες σωματικής υγιεινής

Πρώτες βοήθειες 25ο Δημ. Σχ. Ευόσμου

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικά Σεμινάρια : Ενημερώνομαι- Μαθαίνω- Νιώθω Σιγουριά
Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.