Δημοσιεύθηκε στην 2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, Για τα παιδιά

H γιορτή των βιβλίων!!!

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά!!!Πάμε να ξυπνήσουμε κάνοντας λίγη γυμναστική!!Σας έχουμε το ιδανικό τραγούδι…

 

   Πάρτε μια ανάσα και ξεκινάμε!!!!  Ένα πουλάκι μας είπε πως χτες που ήταν Πρωταπριλιά είπατε πολλά πολλά ψεματάκια και το απολαύσατε!!!Και πολύ καλά κάνατε!!!!Από σήμερα όμως, τέλος τα ψεματάκια για να μην πάθετε το πάθημα  του ψεύτη βοσκού!!!
Αρχικά θέλουμε να σας πούμε πως σήμερα είναι μια σπουδαία γιορτή!!Γιορτάζουν τα παραμύθια!!!
Σήμερα λοιπόν είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και είναι η ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του πολύ γνωστού μας παραμυθά που έγραψε παραμύθια όπως  Το ασχημόπαπο, Το μολυβένιο στρατιωτάκι,η Τοσοδούλα και πολλά άλλα..

Είστε έτοιμοι για παιχνίδι;

Αν θέλετε να μάθετε τι γνωρίζετε για τα παραμύθια, δεν έχετε παρά να πατήσετε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο. Μπορείτε να παίξετε περισσότερες από μία φορά, γιατί οι ερωτήσεις εναλλάσσονται.

Βρες την σωστή απάντηση…

 

Εδώ υπάρχει ένα παζλ,πατήστε για να το συνθέσετε…(πατώντας στον επόμενο σύνδεσμο και μετά στο φαντασματάκι που παρουσιάζεται κάτω αριστερά στην οθόνη σας ,εμφανίζεται η εικόνα του παζλ, για να είναι πιο εύκολη η σύνθεσή του από τα παιδιά)

Παζλ για την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

 

Σήμερα που τα βιβλία γιορτάζουν  μπορείτε να δείτε από τον υπολογιστή σας μια αληθινή συγγραφέα να σας διαβάζει ένα υπέροχο βιβλίο με τίτλο Ο Ψεματούρης!!!Η συγγραφέας λέγεται Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη..

  Οι μήνες ζηλεύουν τον Απρίλη. Έχει, βλέπετε, την Πρωταπριλιά. Αποφασίζουν να κάνουν διαγωνισμό. Εκείνος που θα πει το πιο διασκεδαστικό ψέμα θα πάρει το στέμμα του “Αρχιψεύτη” από τον λουλουδιασμένο αδερφό του. Μα ήταν τόσο χαριτωμένα τα ψεματάκια που είπαν όλοι οι μήνες!
  Τι “παιχνίδι” όμως τους έπαιξε ο Απρίλης και δεν κατάφερε να βγει κανένας νικητής; Και γιατί το παιχνίδι αυτό κατέληξε “στις 2 Απριλίου μεγάλη να ‘χουμε γιορτή του παιδικού βιβλίου”;Ακούστε και θα καταλάβετε…

 Πώς σας φάνηκε παιδιά;Να σας διαβάζει το βιβλίο η αληθινή συγγραφέας είναι κάτι μοναδικό,μα και το παραμύθι της ήταν εξαιρετικό!

 

Μπορείτε  αν θέλετε να φτιάξετε  έναν σελιδοδείκτη για τα παραμύθια σας σήμερα  ..Να κάποιες ιδέες που μπορείτε να εκτυπώσετε..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φυσικά μπορείτε να πάρετε κόλλες,χαρτόνια και ψαλίδια και να φτιάξετε τον δικό σας μοναδικό σελιδοδείκτη,μόνο μπόλικη φαντασία χρειάζεστε και καλή διάθεση!

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα τραγουδάκι;

https://www.youtube.com/watch?v=QD2OfNawHPM

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε παραμύθια πολλά και να απολαύσετε την αφήγησή τους, μοναδικοί βιβλιοφάγοι μας,δεν έχετε παρά να διαλέξετε κάποιο …

Άκουσε ένα παραμυθάκι…

(Για τους γονείς: πατώντας το σύμβολο του συν κάτω δεξιά στην οθόνη σας και μετά το εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής  μπορείτε να ανεβάσετε την ζωγραφιά του παιδιού,δεν πρέπει όμως να φαίνεται σε καμμία περίπτωση το πρόσωπό του ή το πλήρες ονοματεπώνυμο του.)

 

Μετάβαση στο padlet.com

Αντίο παιδιά!!!Ελπίζουμε να περάσατε όμορφα και σήμερα μαζί μας!!!Με αγάπη ,οι δασκάλες σας!!!

Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται.

Κικέρων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *