” Κι αν ήσουν εσύ ; “

Ημέρα Δράσης σχολείων της Μεσσηνίας
Διαδικτυακά, 19/12/2020
8 σχολεία, 18 εκπαιδευτικοί, 100 μαθητές και μαθήτριες
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, 11.00 – 13.00
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα διοργανώνουν Ημέρα Δράσης σχολείων της Μεσσηνίας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;» στις 19 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 11.00 – 13.00.
Η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Η Ημέρα Δράσης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «κι αν ήσουν εσύ;». Οι μαθητές συναντιόνται διαδικτυακά για να μοιραστούν την εμπειρία τους και τις δραστηριότητες που έχουν δημιουργήσει με αφορμή τα κείμενα από το βιβλίο «Μονόλογοι σε καραντίνα» που περιλαμβάνει 24 κείμενα που έγραψαν έφηβοι και έφηβες πρόσφυγες που ζουν σε διαφορετικά κέντρα στη χώρα (ελεύθερη πρόσβαση στα κείμενα ..εδώ!).
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για έκτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).
Σχολεία που συμμετέχουν:
Νηπιαγωγείο Αρφαρών
ΕΠΑΛ Μεσσήνης
24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας
Παιδικά χωριά SOS
Νηπιαγωγείο Θουρίας
2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας
ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας
7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών:
Γεωργία Τζήλου, Κονδυλία Μακρή, Αγγελική Γραμματικού, Φωτεινή Μπρέγιαννη, Μαρία Σάλμα, Ευγενία Κακαλέτρη, Ελένη Δούβα, Χριστίνα Μαρκουίζου, Βίλλυ Τσερπέ, Πελαγία Ντισπυράκη, Ελένη Κάτσου, Κατερίνα Περρωτή, Δήμητρα Αρβανίτη, Αντωνία Δρογκάρη, Δήμητρα Τζανετάκη και από τα παιδικά χωριά SOS: Γιώτα Κοπίτα, Χρύσα Παπαδοπούλου
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Περιφερειακός Συντονισμός Δυτικής Ελλάδας: Γιώργος Μπεκιάρης
Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr