Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού τους προγράμματος, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο «Κέντρο Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού» στην Αμυγδαλέζα Αχαρνών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η μεταφορά με πούλμαν από τη σχολική μονάδα ήταν δωρεάν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση για τα βασικά σημεία της αποστολής και του ρόλου του κέντρου. Στη συνέχεια τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραλαβής, διαλογής και επεξεργασίας των σπόρων των δασικών ειδών και την διατήρηση – αποθήκευση  τους. Γνώρισαν τα μηχανήματα διαλογής και διαχωρισμού, το εργαστήριο ελέγχου, επεξεργασίας και αναπαραγωγής των σπόρων. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μία σύντομη εισήγηση για τον κόσμο των φυτών και του δάσους. Στο τέλος δόθηκε κέρασμα με επιλεγμένα  βιολογικά προϊόντα από το δίκτυο μικρών παραγωγών του Open Farm σε όλους/ες τους μαθητές/τριες.

Ήταν μια υπέροχη, δημιουργική ξενάγηση σε ένα φιλικό και όμορφο περιβάλλον. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και εξέφρασαν τα θετικά τους συναισθήματα στους οικοδεσπότες της επίσκεψης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του κέντρου (δασολόγους, περιβαλλοντολόγους, γεωπόνους, κ.ά.) για το θερμό, φιλικό και ευχάριστο κλίμα, για την άμεση και περιεκτική ενημέρωση, για το κέρασμα και για τα περιβαλλοντικά εγχειρίδια που δόθηκαν στο σχολείο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε.  Γ΄ Αθήνας κα Ελένη Νιάρχου, που πρότεινε το σχολείο μας γι’ αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη. Σχετικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.