Self test -τι ισχύει από 1/4/2022

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η δωρεάν διάθεση των self-test για τους μαθητές όλων των βαθμίδων και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς θα γίνεται στα φαρμακεία από την Τετάρτη 30/3 έως και την Τρίτη 5/4 κατά τις εργάσιμες ώρες.

Τα αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία θα καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν το τελευταίο self test της εβδομάδας που διανύουμε και να το δηλώσουν στην πλατφόρμα για να εισέλθουν την Παρασκευή 1 Απριλίου στο σχολείο. Από την εβδομάδα που ξεκινά στις 4 Απριλίου θα κάνουν ένα μόνο self-test κάθε εβδομάδα, το οποίο θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη!!

Επιπλέον, παρακαλούμε να μην ξεχνάτε να περνάτε το αποτέλεσμα του τεστ στην πλατφόρμα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία όλων μας την Τρίτη το πρωί στον έλεγχο στην είσοδο του σχολείου.

Εορτασμός εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις 08:15 π.μ και θα αποχωρήσουν στις 09:40 π.μ με ευθύνη των γονέων τους. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις τάξεις χωρίς την παρουσία γονέων λόγω των γνωστών μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 σύμφωνα και με τα οριζόμενα  στη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα. Το Ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Make a wish – Κάνε μία ευχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με το Make a wish (Κάνε μία ευχή). Με τη βοήθεια όλων, γιατί “Όλοι μαζί μπορούμε”, θα γίνει πραγματικότητα η Ευχή ενός ακόμη παιδιού, παρά τις δυσκολίες των καιρών μας.

Με τα αστεράκια που διατέθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί η Ευχή της μικρής Αδελαϊδας να ταξιδέψει στην Σαντορίνη.

Η χαρά  απεριόριστη… Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή!

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23

Aγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου.

Μπορείτε να βρείτε τα παραπάνω σχετικά έγγραφα στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο.

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ήμερα κατά της ενδοσχολικής Βίας. Με αφορμή την ημέρα αυτή στέλνουμε όλοι μαζί σαν Σχολείο το δικό μας μήνυμα: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ, έτσι ώστε να  ευαισθητοποιηθούμε, να μάθουμε να την προλαμβάνουμε και να την αντιμετωπίζουμε. Ένα μήνυμα που δημιουργήσαμε στην αυλή του σχολείου μας χρησιμοποιώντας το αθλητικό υλικό και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την διασπορά του covid 19. Στόχος μας να περιορίσουμε τους διαύλους εκδήλωσης της βίας στη ζωή των μαθητών/τριών και να αποτρέψουμε τις αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Εικαστικές Δημιουργίες

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας