8 Ιούν 2018

Τα τελευταία άρθρα των μαθητών-δημοσιογράφων!!

Συντάκτης: 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ | Κάτω από: Η σχολική μας εφημερίδα

 

“Το θεατρικό του σχολείου μας”

        Το θεατρικό του σχολείου μας με θέμα την αποταμίευση είχε μεγάλη επιτυχία. Έγινε την Πέμπτη 31/10/19 και άρεσε σε όλα τα παιδιά!

        Από την όψη του θεατή πιστεύουμε ότι, αν και μικρό, ήταν υπέροχο και μάθαμε αρκετά χρήσιμα πράγματα. Είχε εξαιρετικά ηχητικά εφέ (τραγούδια κ.α.) και οι ηθοποιοί έπαιξαν πολύ πειστικά και με αρκετή κίνηση. Η πλοκή ήταν η εξής: υπήρχαν δύο βασίλεια εντελώς διαφορετικά. Το ένα μάζευε χρήματα και το άλλο ξόδευε χρήματα. Συναντήθηκαν σε μια παράσταση και με ένα σκετς με θέμα τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα αποφάσισαν ότι δεν είναι καλό ούτε να ξοδεύεις ούτε να μαζεύεις και συμφώνησαν στην αποταμίευση.

        Πιστεύουμε ότι τα πήγαν πάρα πολύ καλά και έπαιξαν τον ρόλο τους φανταστικά. Αν θέλετε να δείτε κάποια άλλα κείμενα με θέμα “από την μεριά του ηθοποιού” ή “πώς φαίνονταν οι πρόβες του θεατρικού” μπείτε στο μπλοκ του σχολείου.

Η δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας

 

“Η εκδρομή στην Αθήνα”

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε μια εκδρομή στην Αθήνα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 1/12/2019 . Όλοι οι μαθητές και των δύο σχολείων μπορούσαν να συμμετέχουν.

Στην αρχή επισκεφτήκαμε το νέο μουσείο της Ακρόπολης. Εξωτερικά το μουσείο ήταν αρκετά μεγάλο και όμορφο. Περπατώντας βλέπαμε την περιοχή όπου ζούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Στο εσωτερικό του μουσείου και συγκεκριμένα στον πρώτο όροφο βρίσκονται τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν. Στους υπόλοιπους ορόφους υπάρχουν σημαντικά μνημεία και αγάλματα, όπως οι Καρυάτιδες, αν και όχι όλες αφού μία από αυτές βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Αφού τελειώσαμε την ξενάγηση, περπατήσαμε ως τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Είδαμε τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο κ.α. Ήταν πραγματικά πανέμορφα και θα θέλαμε να ξαναπάμε.

Η Δημοσιογραφική Ομάδα του 24ου  Δ.Σ

 

CodeWeek

SAVE-THE-DATE

5-20 October 2019

Η Δ’ τάξη του 24ου  είχε την  ευκαιρία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  «CodeWeek». Σε αυτό το πρόγραμμα στόχος είναι τα παιδιά να ακολουθήσουν ή να δώσουν  κάποιες οδηγίες για να πετύχουν τον σκοπό τους, ακολουθώντας έναν αλγόριθμο. Αυτές οι 15 μέρες δράσης ήταν πολύ ωραίες και θα θέλαμε αυτό το πρόγραμμα να συνεχιζόταν για λίγο ακόμη, αλλά δεν πειράζει.  Για να δείτε, να χρησιμοποιήσετε ή να μάθετε περισσότερα για αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να μπείτε στο Google και να γράψετε CodeWeek . Δυστυχώς το πρόγραμμα αυτό για τη φετινή χρονιά έχει τελειώσει.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Ο Κύριος Ηρακλής

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 πήγαμε εκδρομή στο κτήμα του κυρίου Ηρακλή.  Από το σχολείο φύγαμε 10.30 και γυρίσαμε 11.30. Ήρθε και μας πήρε ένα μικρό βαν. Μαζί μας ήταν η κυρία των αγγλικών, η κυρία των εικαστικών, ο κύριος διευθυντής και η δασκάλα μας.

Εκεί μας έδειξε ο κύριος Ηρακλής τα εργαλεία της γεωργίας. Επειτα φυτέψαμε ρίγανη και μας είπε πότε θα ανθήσει, πόσο νερό χρειάζεται και πως την μαζεύουμε. Πριν φύγουμε μας μίλησε για διάφορους σπόρους και μας είπε κάποια πράγματα για τα δέντρα.

Στο τέλος πριν φύγουμε μας έδωσαν σπόρους για να τους φυτέψουμε στον κήπο μας. Επίσης ήπιαμε και τσαι που μας έδωσε ο κύριος Ηρακλής. Μετά χαιρετήσαμε τον κύριο Ηρακλή και γυρίσαμε στο σχολείο.

25/4/18 Αγώνας ποδοσφαίρου

Το σχολείο μας πήρε μέρος στον αγώνα ποδοσφαίρου. Συμμετήχαν τα αγόρια της ΣΤ΄τάξης. Με πολύ προπόνηση που τους έκανε η κυρία γυμνάστρια κατάφεραν να φτάσουν στην 1η θέση. Όλοι στο σχολείο είναι χαρούμενοι.

Επίσκεψη στον κύριο Ηρακλή

Την Τετάρτη 2 Μαίου 2018 πήγε μόνο η Ε΄ τάξη στο κτήμα του κυρίου Ηρακλή. Αλλά δεν είμασταν μόνοι μας. Η Β΄ταξη του σχολείου της Αλλης Μεριάς ήταν επίσης εκεί.

Στην αρχή, ήρθε το πούλμαν από το σχολείο, μας πήρε και πήγαμε στο κτήμα. Εκεί ο κύριος Ηρακλής μας ανέθεσε μια δουλεία. Επειδή είχαμε ξαναπάει και είχαμε φυτέψει φράουλες και ντομάτες γύρω από αυτά υπήρχαν ζιζάνια. Μας είπε ο κύριος Ηρακλής να τα βγάλουμε με την τσάπα.

Η δευτέρα δημοτικού από το άλλο σχολείο  πότισε.

Αφού τελειώσαμε μας έδωσε ντομάτες για να τις φυτέψουμε σπίτι μας. Στο τέλος επιστρέψαμε στο σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *