Οι μαθητές της Ε΄τάξης τραγούδησαν από τάξη σε τάξη με τα αυτοσχέδια φαναράκια τους στα Γερμανικά,με την συνοδεία της καθηγήτριας των Γερμανικών κας Ελβίρας Μοσχογιάννη!!

Οι μαθητές της Ε΄τάξης μας ταξίδεψαν στο έπος του ’40!!

Μία όμορφη γιορτή από τα υπέροχα παιδιά και τους δασκάλους τους,κ. Σκρίμπα  Αθανάσιο και κα. Καραμπέτσου Σταυρούλα!!

 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κα. Ζωγραφίδου Σοφία, κα. Λαμπρογιώργου Γαβριέλα και κα. Ζιώγου Βασιλική ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου για την πορεία του προγράμματος Erasmus+»Feel the four seasons beyond the walls»,και μετέφεραν τις εντυπώσεις τους μετά την επίσκεψή τους στο εταιρικό σχολείο του El Pinos της Ισπανίας !!!

Η υποδοχή που μας έγινε από το σχολείο της Ισπανίας(Santa Catalina) στο El Pinoso!!!

Το Erasmus+»Feel the four seasons beyond the walls» ολοκλήρωσε τον 1ο χρόνο(02/10/2017-02/10/2019)σήμερα..!!

Ετσι αναρτήσαμε στους διαδρόμους του σχολείου μας τα» προϊόντα»και τις στιγμές αυτού του χρόνου……και γεμίσαμε την βιτρίνα μας με τα δώρα και τα souvenirs που δέχτηκε το σχολείο από τους φίλους εταίρους!!!!

Την Παρασκευή 28/09/2018 το σχολείο προγραμμάτισε εκδηλώσεις για να γιορτάσει τον σχολικό αθλητισμό!!!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους γυμναστές τους!!

Ο διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται σε όλους ,μαθητές και γονείς,μία δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά!!!!

Αποχαιρετήσαμε τους αποφοίτους μας με ένα αναμνηστικό της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα Erasmus+!!!

Ευχαριστήσαμε τον κ.Ηρακλή Παυλίδη για την πολύτιμη συνεργασία του με το σχολείο μας,και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!!!

Η επίσκεψη στην Όθρυ ήταν το αποκορύφωμα των δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+»Feel the four seasons beyond the walls».

Σε συνέχεια της φύτευσης στην Άλλη Μεριά,στο κτήμα του κ.Ηρακλή Παυλίδη,επισκεφθήκαμε το κτήμα του στην Όθρυ  και είδαμε τα φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον!Φυτέψαμε πατάτες και φακές,θαυμάσαμε το φυσικό περιβάλλον και αισθανθήκαμε μέρος του!!

Άλλη μία θαυμάσια εμπειρία για όλους,μικρούς και μεγάλους!!

«

Οι μαθητές της Ε΄τάξης Κουτρώτσιος Χρήστος και Πασά Κρισίλντα αρίστευσαν στον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας!!

Επίσης οι μαθήτριες της Ε΄τάξης Βασιλικού Ευαγγελία και Ρομποτού Γεωργία πέρασαν στην 2η φάση του διαγωνισμού Φυσικής!!

Συγχαρητήρια στα παιδιά!!!!!

Στην Κροατία μέσω Εράσμους το 24ο Δημοτικό σχολείο Βόλου 

Οι μαθητές της Στ΄,Χατζηγεωργίου Χρήστος και Αγαθός Κυριαζής, και οι μαθήτριες της Ε΄,Γεωργατζή Λυδία και Παππά Δήμητρα εκπροσώπησαν το σχολείο μας στην επίσκεψη εκπαιδευτικών-μαθητών που πραγματοποιήθηκε από 13-19 Μαϊου 2018 στην Κροατία!!!

Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη συμπεριφορά τους,την κοινωνικότητα και προσαρμοστικότητα που επέδειξαν,την άψογη συνεργασία με  τους μαθητές των 6 ‘αλλων χωρών του προγράμματος και το υψηλό επίπεδο γνώσεων!!!

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου παρουσίασαν το ταξίδι και τις εμπειρίες τους στο προσωπικό και τους μαθητές του σχολείου

και μας μετέδωσαν τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις που αποκόμισαν!!

Σαν άξιοι πρέσβεις τις χώρας και του σχολείου άφησαν πίσω τους τις καλλίτερες εντυπώσεις και κατάφεραν να χαρίσουν στην Ελλάδα και το σχολείο καινούριους φίλους και θαυμαστές!

Με λίγα λόγια,μας έκαναν υπερήφανους!!

Τους καμαρώνουμε…και τους ευχόμαστε πάντα να προοδεύουν!!

 

 

Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος επισκέφθηκαν το σχολείο μας την 5η Ιουνίου,ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον,για να προσθέσουν ακόμη ένα λιθαράκι στην ευαισθησία που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στην συνείδηση των μαθητών μας σε ό,τι αφορά την προστασία του κόσμου που μας περιβάλλει!

Το πρόγραμμα Erasmus+»Feel the four seasons beyond the walls»,που εκπονεί το σχολείο έχει καθαρά περιβαλλοντικό χαρακτήρα,και μας έχει οδηγήσει σε δρόμους που οδηγούν πολύ κοντά στη φύση!!

Αυτή τη φορά ενημερωθήκαμε για το πώς προστατεύουμε τις θάλασσές μας και τις ακτές μας,και τί προσέχουμε όταν κολυμπάμε!!

 

Ο Κύριος Ηρακλής

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 πήγαμε εκδρομή στο κτήμα του κυρίου Ηρακλή.  Από το σχολείο φύγαμε 10.30 και γυρίσαμε 11.30. Ήρθε και μας πήρε ένα μικρό βαν. Μαζί μας ήταν η κυρία των αγγλικών, η κυρία των εικαστικών, ο κύριος διευθυντής και η δασκάλα μας.

Εκεί μας έδειξε ο κύριος Ηρακλής τα εργαλεία της γεωργίας. Επειτα φυτέψαμε ρίγανη και μας είπε πότε θα ανθήσει, πόσο νερό χρειάζεται και πως την μαζεύουμε. Πριν φύγουμε μας μίλησε για διάφορους σπόρους και μας είπε κάποια πράγματα για τα δέντρα.

Στο τέλος πριν φύγουμε μας έδωσαν σπόρους για να τους φυτέψουμε στον κήπο μας. Επίσης ήπιαμε και τσαι που μας έδωσε ο κύριος Ηρακλής. Μετά χαιρετήσαμε τον κύριο Ηρακλή και γυρίσαμε στο σχολείο.

25/4/18 Αγώνας ποδοσφαίρου

Το σχολείο μας πήρε μέρος στον αγώνα ποδοσφαίρου. Συμμετήχαν τα αγόρια της ΣΤ΄τάξης. Με πολύ προπόνηση που τους έκανε η κυρία γυμνάστρια κατάφεραν να φτάσουν στην 1η θέση. Όλοι στο σχολείο είναι χαρούμενοι.

Επίσκεψη στον κύριο Ηρακλή

Την Τετάρτη 2 Μαίου 2018 πήγε μόνο η Ε΄ τάξη στο κτήμα του κυρίου Ηρακλή. Αλλά δεν είμασταν μόνοι μας. Η Β΄ταξη του σχολείου της Αλλης Μεριάς ήταν επίσης εκεί.

Στην αρχή, ήρθε το πούλμαν από το σχολείο, μας πήρε και πήγαμε στο κτήμα. Εκεί ο κύριος Ηρακλής μας ανέθεσε μια δουλεία. Επειδή είχαμε ξαναπάει και είχαμε φυτέψει φράουλες και ντομάτες γύρω από αυτά υπήρχαν ζιζάνια. Μας είπε ο κύριος Ηρακλής να τα βγάλουμε με την τσάπα.

Η δευτέρα δημοτικού από το άλλο σχολείο  πότισε.

Αφού τελειώσαμε μας έδωσε ντομάτες για να τις φυτέψουμε σπίτι μας. Στο τέλος επιστρέψαμε στο σχολείο.

Εκδρομή στην Baranja,σημείο συνάντησης 3 ποταμών και 3 χωρών!!

Είδαμε τον Δούναβη από ψηλά,και θαυμάσαμε το μνημείο που έχει στηθεί στην μνήμη ηρώων του 1940!!

Το βράδυ αποχαιρετηθήκαμε ….με κλάματα….και χορέψαμε στο  αποχαιρετηστήριο πάρτυ !!!

Επισκεφθήκαμε την παλιά πόλη με τα πανέμορφα κτίρια,τα περισσότερα από τα οποία είναι σχολές του πανεπιστημίου ή σχολεία, τις παλιές εκκλησίες,το κάστρο,και παίξαμε το «κυνήγι του θησαυρού»στο οποίο και νικήσαμε…..!!!

Το βράδυ της ίδιας μέρας παρευρέθηκε στο γεύμα μας ο δήμαρχος της πόλης και απένειμε στους μαθητές μας τα πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος μαζί με την Διευθύντρια του σχολείου  και την συντονίστρια της Κροατίας κ.Tea Liovic Holas!!

 

Ο «Περιφερειάρχης» μας ενημέρωσε για την Ευρωπαϊκή δράση της περιοχής σε Εκπαιδευτικά και Περιβαλλοντικά Προγράμματα!Το σχολείο του Bilje είναι χαρακτηρισμένο ως «Eco-school » και το Kopacki rit ως «Nature Park»!!

Ενημερωθήκαμε επίσης για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο του 1991!!

Ο μαθητής μας Χατζηγεωργίου Χρήστος έδωσε μίνι -συνέντευξη για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα!!

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον εντυπωσιακό ζωολογικό κήπο του Osijek,όπου οι μαθητές παρακολούθησαν workshop με θέμα τα ερπετά!!