ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ,24ο και 15ο,ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ……!!!!!

Το σχολείο μας κλείνει με μια πανέμορφη γιορτή και ένα θεατρικό με ένα σημαντικό μήνυμα!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

 

Δώσε μου ένα παλιό, πάρε ένα καινούριο………..είναι η ιδέα του σχολικού μας bazaar…!!!

Οι μαθητές μας έφεραν ένα παλιό τους βιβλίο,και αγόρασαν ένα καινούριο!! Έτσι μαθαίνουμε την αξία των παλιών μας πραγμάτων αλλά και την αξία της ανάγνωσης βιβλίων!!!

 

Οι μαθητές και των δύο σχολείων 24ου και 15ου και η επαιδευτικός της μουσικής κα Παρασκευή Κούκου, μας μετέφεραν την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με πανέμορφες και συγκινητικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες!!!Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα μικρό θεατρικό έργο με Χριστουγεννιάτικα μηνύματα από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου της Αγίας Αικατερίνης «διαδρομή» ,που πραγματικά μας συγκίνησε…!!!

 

Οι μαθητές και των δύο σχολείων 24ου και 15ου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κας Βεργούλια Αποστολίας και κας Μιμηλάκη Θεοδώρας,έφτιαξαν πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διοργάνωσαν ένα σχολίκό bazaar!!Μπράβο στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς….Καλές γιορτές…!!!

 

Η δράση της 1ης χρονιάς του προγράμματος,αποτυπώνεται στο ημερολόγιό μας!!(ανοίξτε το ppt για να το δείτε!!)

Ημερολόγιο (1)

Οι μαθητές και οι εκπ/κοί που επισκέφθηκαν το εταιρικό σχολείο της Τουρκίας μετέφεραν την εμπειρία τους στην σχολική μονάδα!! δέχτηκαν ερωτήματα,έλυσαν απορίες και μετέφεραν συναισθήματα,εμπειρίες και γνώση!!

Το πάρτυ του αποχαιρετισμού…..ήταν υπέροχο!!!….Και η τούρτα μας υπέροχη…..!!! Αγαπημένοι φίλοι ευχαριστούμε για την φιλοξενία!!! Ήσασταν οι καλύτεροι οικοδεσπότες!! Θα σας ξαναδούμε στην Ιταλία!!!

Ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού!!

Φυτέψαμε…..και αφήσαμε την γλάστρα μας για ενθύμιο!!!

Ώρα για το Erasmus meeting!! Οργανώσαμε την πορεία του προγράμματος και τις επόμενες συναντήσεις!!!

Πήραμε τα πιστοποιητικά μας….Δώσαμε και πήραμε..δώρα!!!                                                                                                     Είμαστε η καλύτερη ομάδα Erasmus…..!!!!

             Χαιρετάμε τους οικοδεσπότες μας,που μας φιλοξένησαν …και….στις τάξεις τους…!!!                                                              

  

Δημιουργήσαμε…….με έμπνευση από τη φύση…!!!!!

 

 

Έτοιμο …το έργο μας…!!!

Και ήρθε η ώρα για αθλήματα…..!!!

 

trekking….στην πανέμορφη λίμνη Borabay! Γιατί την φύση την αισθάνεσαι μόνο αν περάσεις χρόνο κοντά της..!!!   Αν και το ψιλόβροχο όλο και γίνονταν εντονότερο γεν μας απέτρεψε ούτε από το barbecue  που ακολούθησε,ούτε από τα παιχνίδια-διαγωνισμός που μας έκαναν να βάλουμε τα δυνατά μας για την νίκη!!!

Η επίσκεψη στις τάξεις της εταίρου χώρας μας έφερε σε επαφή με το εκπ/κό σύστημα της χώρας! Οι φίλοι εκπ/κοί μας εξήγησαν τον τρόπο δουλειάς τους και μας υποδέχτηκαν με υπέροχα δρώμενα σχετικά με τις 4 εποχές!!

 

Το ταξίδι για την Τουρκία ξεκίνησε ξημερώματα της 25ης Νοεμβρίου!                                                                                       3 εκπαιδευτικοί(ο δ/ντής κ.Γαϊτανάς Κων/νος,η κα. Βεργούλια Αποστολία και η κα.Ζωγραφίδου Σοφία) και 4 μαθητές της Στ΄τάξης(η Γεωργία Ρομποτού,η Κρισίλντα Πασά,ο  Δημήτρης Τσιούκης και ο Γιώργος Μερκούρης)!

Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι εταίροι ήταν υπέροχη!!

 Η συνάντησή μας με τους φίλους  πια εταίρους μας γέμισε χαρά!! 16 εκπ/κοί και 26 μαθητές από 6 χώρες!!!!!!!!!! 

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης και απομυθοποίησης της αναπηρίας μέσα από τη βιωματική μάθηση,  σε συνεργασία με το σωματείο » Μάγνητες Τυφλοί».

Οι μαθητές της Στ΄τάξης Ρομποτού Γεωργία,Πασά Κρισίλντα,Μερκούρης Γιώργος και Τσιούκης Δημήτρης με την συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.Γαϊτανά Κων/νου,κας Βεργούλια Αποστολίας και κας Ζωγραφίδου Σοφίας, θα επισκεφθούν το εταιρικό σχολείο της Αμάσεια της Τουρκίας στο διάστημα από 25/11/2018 έως 1/12/2018!!

 

 Ευχόμαστε να αποκομίσουν

πολύτιμες εμπειρίες και να επιστρέψουν με άριστες εντυπώσεις!!

 

Οι μαθητές της Δ’ τάξης και οι εκπαιδευτικοί κα. Γαβριέλα Λαμπρογιώργου, κα.σταυρούλα Μάνου και κα.Παρασκευή Κούκου(μουσικός) μας παρουσίασαν μιά συγκινητική αναδρομή στα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973!Συγχαρητήρια σε όλους!

Οι μαθητές της Ε΄τάξης τραγούδησαν από τάξη σε τάξη με τα αυτοσχέδια φαναράκια τους στα Γερμανικά,με την συνοδεία της καθηγήτριας των Γερμανικών κας Ελβίρας Μοσχογιάννη!!

Οι μαθητές της Ε΄τάξης μας ταξίδεψαν στο έπος του ’40!!

Μία όμορφη γιορτή από τα υπέροχα παιδιά και τους δασκάλους τους,κ. Σκρίμπα  Αθανάσιο και κα. Καραμπέτσου Σταυρούλα!!

 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κα. Ζωγραφίδου Σοφία, κα. Λαμπρογιώργου Γαβριέλα και κα. Ζιώγου Βασιλική ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου για την πορεία του προγράμματος Erasmus+»Feel the four seasons beyond the walls»,και μετέφεραν τις εντυπώσεις τους μετά την επίσκεψή τους στο εταιρικό σχολείο του El Pinos της Ισπανίας !!!