ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 8ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

28 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν επιτρέπονται σχόλια Από 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με την συμμετοχή όλων των τμημάτων του σχολείου μας, συμβάλλοντας έτσι στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

Τα παιδιά όλων των τάξεων μέσα σε ένα κλίμα χαράς κι ευεξίας, έτρεξαν, περπάτησαν, χόρεψαν, συνεργάσθηκαν, διασκέδασαν υλοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Ξεκινώντας με τα 2 τμήματα της Α’ Δημοτικού (Α1 και Α2) μάθαμε με τον καλύτερο τρόπο τα σημεία του σώματος χορεύοντας το τραγούδι «βόλτα στο σώμα» και στην συνέχεια το «χόκυ πόκυ» που πάντα ενθουσιάζει και ξεσηκώνει τους μικρούς καινούριους μαθητές.

Τα παιδιά της Β’ Δημοτικού χρησιμοποιώντας τα στεφάνια με την συνοδεία μουσικής έτρεξαν, περπάτησαν, ενεργοποιώντας την αντίληψή τους, την ταχύτητά τους και την ετοιμότητά τους στο παιχνίδι «μουσικά στεφάνια».

Η Γ’ Δημοτικού στην αρχή χρησιμοποιώντας τις χρωματιστές κορδέλες έτρεξε και διασκέδασε παίζοντας τις «ουρίτσες». Στη συνέχεια με το πολύχρωμο parachute έκαναν όμορφες ασκήσεις συνεργασίας κι επιδεξιότητας χαρίζοντας γέλιο σε όλους.

Η Δ’ Τάξη (Δ1 και Δ2) έπαιξαν με την σειρά το πολύ αγαπημένο τους παιχνίδι «GaGaball» παιχνίδι που μας έρχεται από κατασκηνώσεις του εξωτερικού και που ενθουσιάζει όλα τα παιδιά. Ένας μικρός κυκλικός ή τετράγωνος χώρος, μια ελαφριά μπάλα, ο ενθουσιασμός και η ταχύτητα των παιδιών δημιουργούν όλες τις προδιαγραφές για ένα πολύ ενθουσιώδες παιχνίδι.

Ακολουθεί η Ε’ Τάξη (Ε1 και Ε2 ξεχωριστά) παίζοντας το ίδιο παιχνίδι «γρήγορο καλάθι» στο γήπεδο του μπάσκετ. Ένα παιχνίδι που συνδυάζει την τεχνική, την ταχύτητα και που ενθουσιάζει τα παιδιά.

Τέλος την γιορτή της ημέρας του αθλητισμού κλείνει η ΣΤ’ Τάξη με ένα παιχνίδι στο γήπεδο του μπάσκετ που σκορπάει χαρά, ενθουσιασμό, αγωνία και ευγενή άμυλα. Το παιχνίδι ονομάζεται «βάλε πρώτος καλάθι και πάρε τον πόντο».

Οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας: Γιανκάκης Θεόδωρος, Καλαϊτζόγλου Βάγια, Μπαλωτής Θεόδωρος