Ενημέρωση για την υπηρεσία Σχολικής Ψυχολόγου

Αγαπητοί μας γονείς,

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε για την υπηρεσία Σχολικής  Ψυχολόγου στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο της Πράξης : “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς” για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19.

Το έργο της Σχολικής  Ψυχολόγου στοχεύει στην στήριξη της οικογένειας,  των μαθητών, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε με αυτόν τον τρόπο, καθώς και την παρέμβασή της τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Απευθύνεται σε όλο το μαθητικό πληθυσμό του σχολικού πλαισίου καθώς και σε Γονείς. Τα  ατομικά  προγράμματα  ή η παρατήρηση στην τάξη, πού αφορά ένα συγκεκριμένο παιδί, χρειάζονται έγγραφη συναίνεση γονέα.

Όλα τα προγράμματα στοχεύουν   στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της υπηρεσίας της ψυχολόγου, κ. Ακριβής Κυριακοπούλου, που θα βρίσκεται στο σχολείο κάθε Τετάρτη από τις 8:15 έως τις 12:25 και κάθε Παρασκευή από τις 11:30 έως τις 13:15 θα γίνονται προγραμματισμένα ραντεβού με γονείς, και μαθητές κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου, έτσι ώστε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται σε ιδιαίτερο χώρο με ησυχία και με την προσοχή που απαιτείται. Όλα αυτά όταν το σχολείο είναι ανοιχτό.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί της καλώντας και κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο του σχολείου κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 13:00 και κάθε Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 11:15.

Οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές και όλες οι παρεμβάσεις σκοπεύουν στην προάσπιση της βέλτιστης ανάπτυξης των μαθητών σε όλα τα επίπεδα: γνωστικό και ψυχοκοινωνικό.

 Περισσότερα αλλά και ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω της ηλεκτρονικής τάξης της κ. Ακριβής στο e class, όπου έχουν ανέβει ήδη κάποια κείμενα για ανάγνωση.