Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης Followgreen

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών για 4η συνεχή χρονιά. Το σχολικό πρωτάθλημα υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο), την ΑΦΗΣ (σύστημα ανακύκλωσης μπαταριών) και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου “Κάθε Κουτί Μετράει”.

Η επίδοση των σχολείων μετριέται σε πόντους, οι οποίοι συγκεντρώνονται με την ανακύκλωση που κάνει κάθε σχολείο και με τις δωρεές των μελών της πλατφόρμας (κατοίκων του Δήμου). Πιο αναλυτικά, η διαδικασία είναι ως εξής:

Α) Πόντοι από ανακύκλωση

Το άδειασμα του κάδου πιστοποιείται από τη Διεύθυνση Kαθαριότητας και την ΑΦΗΣ και υπολογίζεται σε πόντους ανά κιλό. Ειδικότερα:

Υλικά Πόντοι ανά κιλό
Χαρτί 50 πόντοι
Αλουμίνιο 150 πόντοι
Πλαστικό 50 πόντοι
Μπαταρίες 120 πόντοι

Β) Πόντοι από δωρεές

Τα σχολεία συγκεντρώνουν πόντους και από δωρεές των μελών της πλατφόρμας, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι γονείς/ κηδεμόνες. Κάθε μέλος του followgreen μπορεί να δωρίσει σε οποιοδήποτε σχολείο έως 100 πόντους μηνιαίως. Οι παραπάνω πόντοι αθροίζονται και διαιρούνται με τους μαθητές του σχολείου. Το άθροισμα των πόντων των ανακυκλώσιμων υλικών και των πόντων της δωρεάς, αποτελεί και το δείκτη επίδοσης του σχολείου, όπου θα καταγράφεται online στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» followgreen.gr/ioannina/contest. Η σελίδα αυτή είναι προσβάσιμη από κάθε επισκέπτη του followgreen.gr/ioannina, αλλά η δωρεά πόντων γίνεται αποκλειστικά από τα μέλη της πλατφόρμας.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συμβολή όλων των γονέων και κηδεμόνων συμμετέχοντας από το σπίτι και δωρίζοντας πόντους στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε πολύ!

Δράσης