Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Planet Physics

Σήμερα οι μαθητές της Έ και Στ’ τάξης επισκέφτηκαν το Planet Physics και αποκόμισαν μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία γύρω από τον τομέα της Φυσικής. Παρακολούθησαν “Πειράματα του ψύχους” με υγρό άζωτο και το πρόγραμμα  “Έκρηξη και ανάφλεξη” με πολλές εκρήξεις και φωτιές! Επίσης, περιηγήθηκαν στη διαδραστική έκθεση με τα εκθέματα, με τα οποία οι μαθητές αλληλεπίδρασαν, έκαναν ερωτήσεις και ανακάλυψαν τις απαντήσεις, πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

τσουνάμι εκκρεμές plasma άρπα    omadikh δίνηάζωτο 3 54 5  1 6 5 1

Λειτουργία του σχολείου, εν όψει της εθνικής επετείου του 1821

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Εν όψει της εθνικής επετείου  25ης Μαρτίου του 1821 , την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο, καθώς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της.

Πιο αναλυτικά, η ώρα προσέλευσης θα είναι στις 08:15 και η ώρα αποχώρησης στις 09:40. Η αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των γονέων/ κηδεμόνων τους. To Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί. Το δρομολόγιο του λεωφορείου θα τελεσθεί κανονικά.

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων

Η κυρά Σαρακοστή

Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλιότερα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα. Χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς η κυρά-Σαρακοστή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου της Σαρακοστής.

Οι μαθητές του Δ2 έφτιαξαν τη δική τους Σαρακοστή και μετρούν αντίστροφα!

1 3 2 4 3 3 4 3

Σε ατμόσφαιρα καρναβαλιού…

Σε ατμόσφαιρα καρναβαλιού ντύθηκε σήμερα το σχολείο μας με μικρούς και μεγάλους να γιορτάζουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Ευχαριστούμε πολύ την ανώνυμη δωρεά που προσέφερε μητέρα μαθητή μας καλώντας στο σχολείο τον κλόουν “Μαρουλή”, χαρίζοντας έτσι ακόμη περισσότερo κέφι και διασκέδαση.

1 2 2 3 3 2 4 2

Δεν ξεχνάμε…

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Οι μαθητές μας σήμερα, με αξιόλογη σοβαρότητα, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα και στις οικογένειές τους.

2 2

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού απαιτεί την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αξιοποίηση και ανάπτυξη κοινών δράσεων από το σύνολο όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή του σχολείου, της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας.

Οι μαθητές μας σήμερα τίμησαν με τον δικό τους τρόπο την ημέρα αυτή, μια ημέρα σημαντική για την ανάπτυξη υγιών σχέσεων.  

1 1 2 1 3 1 4 1

 

Εγγραφές Μαθητών/Μαθητριών στην Ά Δημοτικού για το σχολικό έτος 2024-2025

Οι αιτήσεις εγγραφών για την Α΄ τάξη του δημοτικού για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από

1 έως 20 Μαρτίου 2024 καθημερινά  ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση, προκειμένου να κλείσετε ραντεβού.

Για ραντεβού και πληροφορίες, καλέστε στο 210-2403719.

Στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου κατά το σχολικό έτος

2024-2025 θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από

1-1-2018 έως και 31-12-2018.

Όρια σχολικής περιφέρειας 24ου Δ.Σ Αχαρνών

Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή η κατάθεση της αίτησης εγγραφής πρέπει η διεύθυνση κατοικίας του/της προς εγγραφή μαθητή/τριας να ανήκει στα όρια της σχολικής περιφέρειας του 24ου Δ.Σ Αχαρνών:

Βόρεια & δυτικά: δασική ζώνη Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Ανατολικά: οδός Αετόπετρας (μονά) και Αγίου Διονυσίου(μονά).

Νότια: Αναπαύσεως (ζυγά, πλευρά του Κοιμητηρίου) μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Σφαγής Χίου & την οδό Σπαρτιατών.

Δικαιολογητικά:

  • Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής.
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας στο όνομα του γονέα/κηδεμόνα (εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μισθωτήριο κατοικίας ή άλλο δημόσιο έγγραφο.) Προσοχή! Δεν θα γίνονται δεκτά αποδεικτικά κατοικίας σε άλλο όνομα εκτός των γονέων/κηδεμόνων του μαθητή (παππούς, γιαγιά, θείος, αδελφός).
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου. (την παίρνετε από το Ν/Γ).
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ). Έχετε τη δυνατότητα να το προσκομίσετε το Σεπτέμβριο με την έναρξη των μαθημάτων συμπληρωμένο από γιατρό.
  • Εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμα: Αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα (εφόσον επιθυμείτε)
  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από το σχολείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool, δεν το προσκομίζουν οι γονείς).

Για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εφόσον υπάρχει διάγνωση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή άλλο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, παρακαλείσθε να την προσκομίσετε.

Σε περίπτωση διάζευξης παρακαλείσθε να προσκομίσετε τυχόν δικαστική απόφαση που αφορά στην επιμέλεια του μαθητή.

Οι γονείς πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα/διαβατήριο.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τα έντυπα παρακάτω (πατήστε πάνω στους τίτλους των εγγράφων):



Λήψη αρχείου

Δελτίο εξέτασης

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ-Α-ΤΑΞΗ

 

Από τη διεύθυνση.