Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού

Η σχολική βιβλιοθήκη του σχολείου μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο ενδοσχολικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού. Μαθητές του σχολείου μας με όπλο τη φαντασία τους εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα δικά τους παραμύθια. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι μικροί συγγραφείς είναι όλοι άξιοι επαίνου.

Στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε, το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την κ. Αναστασία Ζήκα, μουσειολόγο και ξεναγό στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα. Μέσω της τεχνολογίας οι μαθητές περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο θεματικό δωμάτιο του παραμυθιού. Κάποιοι από τους συγγραφείς παρουσίασαν τα παραμύθια τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η τελετή βράβευσης έκλεισε με την απονομή επαίνων σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό και βεβαίως με την απονομή βραβείων και δώρων στους τέσσερις νικητές.

1ο βραβείο πήραν οι μαθητές:

  • Γρηγόρης Παπαμακάριος Α2
  • Αιμίλιος Καζάζης Α1
  • Παναγιώτης Παπαδόπουλος Δ2
  • Ελπίδα Καρασαββίδου Ε

1 1 2 1 3 1 4 1 5 6

 

 

“Παιδεία εν δράσει”

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου το σχολείο μας επισκέφτηκε το καταπράσινο Δημοτικό γήπεδο Καματερού, παρέα με τους “Παιδεία εν δράσει”. Οι μαθητές συνδύασαν γνώση και άθληση και ξεκίνησαν για τις αποστολές τους. Οι θεοί του Ολύμπου ήταν οι οδηγοί προς τη νίκη!

1  2

3 4

“Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν”

Πέμπτη 8 Ιουνίου…

Σαν σήμερα μια αδέσποτη σφαίρα έστειλε τον Μάριο στη γειτονιά των αγγέλων. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ που φέρει το όνομά του, να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του.

Όλοι οι μαθητές  του σχολείου μας πήραν μέρος στο “οδοιπορικό του 20ού αιώνα”, συμμετέχοντας στην παράσταση με τίτλο “Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν”, αποχαιρετώντας έτσι και τη σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές για τους μαθητές που αλλάζουν βαθμίδα. Βίντεο, φωτογραφίες, αναμνηστικά από το σχολείο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, συγκίνησαν τόσο τους μαθητές της Στ τάξης, όσο και τις οικογένειές τους.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αποχαιρέτησαν τη διευθύντρια κυρία Χριστοθέα Παπαδάκη μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υποδέχτηκαν την κυρία Αλεξάνδρα Μπούνταλη.

Inked1982  InkedΣτ

Ε και Γ Δ2 Β1 Β2