ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πάμε πίσω στα σχολεία με ασφάλεια και υγεία

Αγαπητοί γονείς,
Τη Δευτέρα 1-6-2020 ξεκινούν τα σχολεία μετά τη διακοπή των μαθημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και των μαθητών, κρίνεται απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν την ασφαλή επιστροφή τους στο σχολείο.

Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά. Η μάσκα είναι προαιρετική για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Επίσης, η καθαρίστρια του σχολείου θα παρευρίσκεται από τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (κουπαστές, πόμολα, τουαλέτες).

Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κυλικείο και οι βρύσες θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την επίσημη λήξη των μαθημάτων στις 26 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους :
Ατομικό μπουκαλάκι με νερό και δεκατιανό-κολατσιό.
Χαρτομάντιλα και υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια.

Στην τσάντα τους, θα μεταφέρουν όλο τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό (βιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες, κλπ) καθώς δεν επιτρέπεται ο δανεισμός οποιουδήποτε υλικού και αντικειμένου.

Δεν επιτρέπονται οι μπάλες ακόμα και την ώρα της γυμναστικής.

Όλοι οι μαθητές πρέπει να τηρούν πιστά και υπεύθυνα τις οδηγίες των εκπαιδευτικών στις εισόδους, στο προαύλιο, τις αίθουσες και τις τουαλέτες. Μαθητής ή μαθήτρια που δεν πειθαρχεί στους κανόνες, θα ειδοποιείται άμεσα ο κηδεμόνας του.
Οι μαθητές που μεταφέρονται με πούλμαν θα ακολουθούν τις οδηγίες της συνοδού κας Ελένη Μαυρίδη.

Εάν μαθητής νιώσει αδιαθεσία, θα πρέπει άμεσα να ειδοποιήσει τον εκπαιδευτικό του. Σε περίπτωση που δεν αισθάνεται καλά από το προηγούμενο βράδυ, συστήνεται να μην προσέλθει στο σχολείο και ο κηδεμόνας του να ενημερώσει μας ενημερώσει.

Παρακαλείστε να τηρείτε τις αποστάσεις κατά τις ώρες της προσέλευσης και της αποχώρησης, συμβάλλοντας κι εσείς στην αποφυγή συνωστισμού/συγχρωτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη.
Να είστε όλοι καλά!

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.20/57807/Δ1/18-5-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ,παρακαλούνται οι μαθητές/τριες να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους
για την πιθανή αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.