ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πάμε πίσω στα σχολεία με ασφάλεια και υγεία

Αγαπητοί γονείς,
Τη Δευτέρα 1-6-2020 ξεκινούν τα σχολεία μετά τη διακοπή των μαθημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και των μαθητών, κρίνεται απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για τα απαραίτητα μέτρα που θα επιτρέψουν την ασφαλή επιστροφή τους στο σχολείο.

Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά. Η μάσκα είναι προαιρετική για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Επίσης, η καθαρίστρια του σχολείου θα παρευρίσκεται από τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (κουπαστές, πόμολα, τουαλέτες).

Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κυλικείο και οι βρύσες θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την επίσημη λήξη των μαθημάτων στις 26 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους :
Ατομικό μπουκαλάκι με νερό και δεκατιανό-κολατσιό.
Χαρτομάντιλα και υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια.

Στην τσάντα τους, θα μεταφέρουν όλο τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό (βιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες, κλπ) καθώς δεν επιτρέπεται ο δανεισμός οποιουδήποτε υλικού και αντικειμένου.

Δεν επιτρέπονται οι μπάλες ακόμα και την ώρα της γυμναστικής.

Όλοι οι μαθητές πρέπει να τηρούν πιστά και υπεύθυνα τις οδηγίες των εκπαιδευτικών στις εισόδους, στο προαύλιο, τις αίθουσες και τις τουαλέτες. Μαθητής ή μαθήτρια που δεν πειθαρχεί στους κανόνες, θα ειδοποιείται άμεσα ο κηδεμόνας του.
Οι μαθητές που μεταφέρονται με πούλμαν θα ακολουθούν τις οδηγίες της συνοδού κας Ελένη Μαυρίδη.

Εάν μαθητής νιώσει αδιαθεσία, θα πρέπει άμεσα να ειδοποιήσει τον εκπαιδευτικό του. Σε περίπτωση που δεν αισθάνεται καλά από το προηγούμενο βράδυ, συστήνεται να μην προσέλθει στο σχολείο και ο κηδεμόνας του να ενημερώσει μας ενημερώσει.

Παρακαλείστε να τηρείτε τις αποστάσεις κατά τις ώρες της προσέλευσης και της αποχώρησης, συμβάλλοντας κι εσείς στην αποφυγή συνωστισμού/συγχρωτισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη.
Να είστε όλοι καλά!

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.20/57807/Δ1/18-5-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ,παρακαλούνται οι μαθητές/τριες να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους
για την πιθανή αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ 2ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2020-2021

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών της Δ΄τάξης, αφού διαβάσουν προσεκτικά την εγκύκλιο για τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, να συμπληρώσουν και να υπογράψουν την Υπεύθυνη Δήλωση. Στην συνέχεια να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, παρακαλούμε να καλέσετε στο 2102403719 και να κλείσετε ραντεβού για να την υποβάλετε στο σχολείο μέχρι τις 28-05-2020.

Διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας

Από τη διεύθυνση

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από

             15 έως 29 Μαΐου 2020 από 09:00 έως 12:00 (ύστερα από συνεννόηση).  

Στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Με σκοπό την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και τη διαφύλαξη της υγείας όλων μας, οι γονείς/κηδεμόνες θα προσέρχονται για τις εγγραφές ύστερα από συνεννόηση  (ραντεβού) καλώντας στο τηλέφωνο 2102403719 και έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας – μάσκα, γάντια,στυλό-σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ).

Δικαιολογητικά:

  • Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής (θα την πάρετε από το σχολείο). Εγγραφή θα γίνεται μόνο από τον γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα του μαθητή ο οποίος θα πρέπει να έχει το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία του άλλου γονέα/κηδεμόνα.
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μισθωτήριο κατοικίας ή άλλο δημόσιο έγγραφο.) Προσοχή! Δεν θα γίνονται δεκτά αποδεικτικά κατοικίας σε άλλο όνομα εκτός των γονέων/κηδεμόνων του μαθητή (παππούς, γιαγιά, θείος, αδελφός).
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου. (την παίρνετε από το Ν/Γ).
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (αναζητείται από το σχολείο, δεν το προσκομίζουν οι γονείς).
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ). (Θα το πάρετε από το σχολείο και μπορείτε να το προσκομίσετε το Σεπτέμβριο με την έναρξη των μαθημάτων συμπληρωμένο από γιατρό).     

Για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εφόσον υπάρχει διάγνωση από ΚΕΣΥ ή άλλο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο, παρακαλείσθε να την προσκομίσετε. Σε περίπτωση διάζευξης παρακαλείσθε να προσκομίσετε τυχόν δικαστική απόφαση που αφορά στην επιμέλεια του μαθητή.

Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή η κατάθεση της αίτησης εγγραφής πρέπει η διεύθυνση κατοικίας του/της προς εγγραφή μαθητή/τριας να ανήκει στα όρια της σχολικής περιφέρειας του 24ου Δ.Σ Αχαρνών:

Βόρεια & δυτικά: δασική ζώνη Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Ανατολικά: οδός Αετόπετρας (μονά) και Αγίου Διονυσίου(μονά).

Νότια: Αναπαύσεως (ζυγά, πλευρά του Κοιμητηρίου) μέχρι και τη συμβολή της με την οδό Σφαγής Χίου & την οδό Σπαρτιατών.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄τάξη Δημοτικού θα διενεργηθούν από τις 15-05-2020 έως τις 30-05-2020. Προβλέπεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικού τρόπου εγγραφής. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση μόλις μας αποσταλούν οδηγίες από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Α. Μουσικά Σχολεία

Σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων).

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα).

Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στο Μουσικό Σχολείο την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα.

Οι Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων οφείλουν, αφού ελέγξουν την ορθότητα των δικαιολογητικών, να πρωτοκολλήσουν την αίτηση και να αποστείλουν στους αιτούντες τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες θα απευθύνονται τηλεφωνικά στο Μουσικό Σχολείο τηςπεριοχής τους.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων να αποστείλουν μετά τη λήξη της διαδικασίας ηλεκτρονικής αποστολής αιτήσεων των γονέων – κηδεμόνων, στις 29 Μαΐου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση spoudonde@minedu.gov.gr, τον συνολικό αριθμό των πρωτοκολλημένων αιτήσεων που κατατέθηκαν στο σχολείο τους.

Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο. Πληροφορίες: Μουσικό Σχολείο Ιλίου, τηλ. 2105061961

Β. Καλλιτεχνικά Σχολεία

Σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Σχολείων (Γυμνασίων).

Στα Καλλιτεχνικά Σχολεία λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β)Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα). Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας-κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλουν να αποστείλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να αποστείλουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στο Καλλιτεχνικό Σχολείο την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα.

Οι Διευθυντές των Καλλιτεχνικών Σχολείων οφείλουν, αφού ελέγξουν την ορθότητα των δικαιολογητικών, να πρωτοκολλήσουν την αίτηση και να αποστείλουν στους αιτούντες τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες θα απευθύνονται τηλεφωνικά

στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γέρακα, τηλ. 210-6616130