ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι  μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί στο ΠΣΔ 127 μαθητές/-τριες του σχολείου μας. Παρακαλούμε και τους υπόλοιπους γονείς να προχωρήσουν σε εγγραφή των παιδιών τους. Παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής μέχρι τις 06/04/2020. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν δημιουργήσει ψηφιακές τάξεις στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες eclass.sch.gr και e-me.edu.gr (εκπαιδευτικός κ. Πλατυμέση της Α2 τάξης) στα πλαίσια της ασύγχρονης εκ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στο εγχείρημα και της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μπορείτε να αποστείλετε όποιο ερώτημα έχετε στο μέιλ του σχολείου :

mail@24dim-acharn.att.sch.gr

To όλο εγχείρημα είναι καινούριο για όλους. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και θέματα τα οποία θα ξεπεράσουμε μέσα από καλή διάθεση και συνεργασία.

Με εκτίμηση

Χρ. Παπαδάκη

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 2

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, δημιουργεί ειδική τηλεοπτική ζώνης εξ αποστάσεως μαθημάτων για τους/τις μαθητές/τριες των Δημοτικών μας Σχολείων.

Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση, ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής.

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εκπαιδευτικοί  στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Στόχος του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

  • Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας.

Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2  έχει ως εξής:

 

Δευτέρα 30 Μαρτίου

  1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

  1. Ιστορία Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

  1. Φυσική Ε’ τάξης

            Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

 

Τρίτη 31 Μαρτίου

  1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

  1. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

  1. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

 

«Ένας ιός με κορώνα»: Το δωρεάν online παραμύθι για να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για τον κορωνοϊό.

ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΑ

Η βρεφονηπιοκόμος Χαρά Πάτρα θέλοντας να βοηθήσει τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τι συμβαίνει γύρω μας και έχει αναπροσαρμοστεί η καθημερινότητά μας λόγω κορωνοϊού έγραψε, εικονογράφησε και διαθέτει ελεύθερα μέσω διαδικτύου από τις εκδόσεις Φιλύρα το παραμύθι «Ένας ιός με κορώνα».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παραμύθι με ευτυχές τέλος καθώς «ζήσαμε εμείς καλά και ο Κορονοϊός χειρότερα» που δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να μιλήσουν στα παιδιά για τη σημασία να προσέχουμε τον εαυτό μας, να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και πώς θα προφυλαχθούν από τον ιό COVID-19.

“Στην Ιούπολη, την χώρα των ιώσεων, από νωρίς επικρατούσε φασαρία στο μέγα συμ- βούλιο των ασθενειών.

Η γρίπη είχε πάρει τον λόγο και μιλούσε για την λήξη της εποχής που εμφανίζεται. «Χα, χα, χα», ακούστηκε στο βάθος ένας ιός. «Σε είχα για πιο δυνατή. Τι είναι αυτά; Άντε, αρρωστήσαμε κάμποσα παιδάκια κι αυτό ήταν; Εγώ άλλα ονειρεύομαι για την καριέρα μου…»

Διαβάστε το παραμύθι !

Μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι «Ένας ιός με κορώνα» πατώντας εδώ

«Το όνομά μου είναι Κορωνοϊός» – “Κατεβάστε” δωρεάν το βιβλίο που μιλά στα μικρά παιδιά για τον κορωνοϊό απλά και ευχάριστα

covid19

Ένα όμορφο, εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο, που προσπαθεί να ενημερώσει και να καθησυχάσει τα παιδιά κάτω των επτά ετών,  που έγραψε η παιδοψυχολόγος Μανουέλα Μολίνα στο βιβλίο της «Covidbook».

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα: “Δημιούργησα αυτό το σύντομο βιβλίο για να υποστηρίξω και να καθησυχάσω τα παιδιά μας, κάτω των 7 ετών, σχετικά με το COVID-19 (Κορονοϊό). Αυτό το βιβλίο είναι μια πρόσκληση για τις οικογένειες να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των συναισθημάτων που προκύπτουν από την τρέχουσα κατάσταση. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτό το βιβλίο δεν επιδιώκει να αποτελέσει πηγή επιστημονικών πληροφοριών, αλλά ένα εργαλείο που βασίζεται στη φαντασία. Η σύστασή μου είναι να εκτυπωθεί αυτό το υλικό, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αντλήσουν από αυτό. Θυμηθείτε ότι τα συναισθήματα επεξεργάζονται μέσω του επαναλαμβανόμενου παιχνιδιού και των ιστοριών που διαβάζονται πολλές φορές. Μοιραστείτε το COVIBOOK και βοηθήστε το άγχος του παιδιού σε όλο τον κόσμο”.

COVIBOOK: “Κατεβάστε” το βιβλίο που μιλά στα μικρά παιδιά για τον κορωνοϊό απλά και ευχάριστα



Λήψη αρχείου

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΥΝΔΕ-ΔΕΜΕΝΟΙ

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλή ψυχολογία και ακμαίο ηθικό αυτές τις δύσκολες στιγμές. Επισυνάπτουμε έντυπο του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), με υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Σίσσυ Χατζηχρήστου με χρήσιμες συμβουλές  για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

 



Λήψη αρχείου

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΣΔ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που μας απεστάλη παρατείνονται οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών στο ΠΣΔ μέχρι και την Δευτέρα 30-03-2020 :

ΘΕΜΑ:Παράταση εγγραφών εκπαιδευτικών και μαθητών στο ΠΣΔ

Σε συνέχεια της με αρ.πρωτ.39676/Δ2/20-03-2020 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ., σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών στο ΠΣΔ μπορούν να συνεχιστούν έως και την Δευτέρα 30/03/2020.Οι εκπαιδευτικοί στο διάστημα αυτό, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και την ομάδα ασύγχρονης εκπαίδευσης, προτείνεται να δημιουργούν τα ψηφιακά τμήματα στα οποία θα ενταχθούν οι μαθητές/μαθήτριες και να αναρτούν σχετικό υλικό σε αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από τις σχετικές πλατφόρμες.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Υπενθυμίζουμε ότι:

Η διεύθυνση εγγραφής (βήμα 1):

https://register.sch.gr/students/

(Σας ενημερώνουμε ότι έχουν ήδη λογαριασμό στο ΠΣΔ 41 μαθητές/τριες του σχολείου μας)έως 25-03-2020 και ώρα 11:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις διακοπές του Πάσχα, είναι επιβεβλημένο να οργανωθεί η εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση. Ο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ετοιμάζονται για την ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας η-τάξη ( eclass.sch.gr). Οι γονείς θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε εγγραφή των μαθητών στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) στην διεύθυνση:

 https://register.sch.gr/students/

Επιλέγετε: Εγγραφή μαθητών.

Διεύθυνση Εκπαίδευσης: Ανατολικής Αττικής
Επιλέγετε το σχολείο, την τάξη και το τμήμα του μαθητή.
Στοιχεία μαθητή (όπως αυτά αναγράφονται στον έλεγχο προόδου τριμήνου. Εκεί θα βρείτε και τον Αριθμό Μητρώου). Σε περίπτωση που δεν έχετε τον έλεγχο τριμήνου, επικοινωνείστε μαζί μας.
Διαβάζετε τους όρους χρήσης κάνετε αποδοχή.

Πατάτε υποβολή.

Το σύστημα θα σας αποστείλει το όνομα χρήστη με το οποίο θα συνδέεται ο μαθητής στην η-τάξη για να βλέπει το υλικό και τις εργασίες που θα ανεβάζουν οι δάσκαλοι του. 

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή καθώς το σύστημα είναι φορτωμένο. Όλοι γονείς μαθητών Λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών επιχειρούν το ίδιο.

Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Χρειάζεται από όλους μας υπομονή, επιμονή, αλληλεγγύη και συνεργασία.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

Η διευθύντρια

Χριστοθέα Παπαδάκη