28η Οκτωβρίου 1940

H 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία σημαντική εθνική  επέτειος που θα  τη γιορτάσουμε σε λίγες μέρες .

Τι συνέβη τότε όμως και το γιορτάζουμε;

Βασικός στόχος αυτής της θεματικής ενότητας είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας και συγκεκριμένα της 28ης  Οκτωβρίου, να αποκτήσουν εθνική συνείδηση και να κατανοήσουν την ανάγκη για ειρήνη μεταξύ των λαών.

 

 

Συζητάμε με τα παιδιά και τους διηγούμαστε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την 28η Οκτωβρίου του 1940 και ανάγκασαν την πατρίδα μας να συμμετάσχει στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

Πρώτο σημαντικό γεγονός ο τορπιλισμός της «ΕΛΛΗΣ»

Στην συνέχεια προσεγγίζουμε το θέμα μέσα από παραμύθια, εγκυκλοπαίδειες, videos και φωτογραφίες εκείνης της εποχής και για να δούμε αν έχουν εμπεδώσει τα γεγονότα κάνουμε σχετικές εργασίες.

                        

 

Παρελάσαμε σαν στρατιωτάκια…


Μιλήσαμε για την Ελληνική σημαία και τον συμβολισμό της. Γιατί τα χρώματά της είναι το μπλε και το άσπρο, γιατί έχει σταυρό;  Πως έγινε η σημαία μας και τι συμβολίζουν τα χρώματά της  και οι γραμμές της;

Ομαδοποιήσαμε φωτογραφίες που δείχνουν τον πόλεμο και αυτές που δείχνουν την ειρήνη. Είδαμε τις μεγάλες διαφορές τους και κάναμε μια μεγάλη συζήτηση για να προβληματίσουμε τα παιδιά σχετικά με τις έννοιες του πολέμου και της ειρήνης

.

Τελειώσαμε το θέμα  με τα ποιήματα και τα τραγούδια που είπαν τα παιδιά μας την ημέρα της γιορτής.