“Φρούτα του Χειμώνα”

Σειρά έχουν τα φρούτα του χειμώνα. Ομαδοποιούμε ως προς το χρώμα και το μέγεθος, σειροθετούμε και προσθέτουμε τα χειμωνιάτικα φρουτάκια που έχουμε στο καλάθι μας.

DSC00121

DSC00145

DSC00147

DSC00153

Μετά βέβαια η απόλαυση της φρουτοσαλάτας είναι επιβεβλημένη και οι γεύσεις καταπληκτικές!!!!

DSC00161

Παίζω με τα χρώματα

Στα πλαίσια του προγράμματος “Παίζω με τα χρώματα” αποφασίσαμε ν΄ασχοληθούμε με την ανάδειξη των αποχρώσεων του μαύρου και του άσπρου (χρώματα του χειμώνα).

Το γαλάζιο τ΄ουρανού έδωσε τη θέση του στο γκρι του χειμώνα μια και βρισκόμαστε στην καρδιά του. Τα σύννεφα σ΄όλες τις αποχρώσεις του γκρι μας έδωσαν την ιδέα να συνθέσουμε τον δικό μας “γκρίζο ουρανό” με τα συννεφάκια του. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε απλά, όπως ένα σκληρό χαρτόνι άσπρο, πιατάκια με άσπρη και μαύρη τέμπερα και πινέλο χοντρό.DSC00091

κι ο ουρανός όλο και συννεφιάζει και μπερδεύονται τα γκρίζα συννεφάκια….!!!!!!

DSC00094

….και η καταιγίδα δεν αργεί 🙁

DSC00097

“Οι 3 μήνες του χειμώνα”

 Αναφερθήκαμε στους μήνες του χειμώνα. Αφού παίξαμε με τα γράμματά τους συνθέτοντας το δικό τους “παζλ” δοκιμάσαμε να ολοκληρώσουμε και το σταυρόλεξο με τους χειμωνιάτικους μήνες.

DSC00177

DSC00178

DSC00015                                       DSC00020

DSC00016

Συνθέτουμε τη λέξη “ΧΕΙΜΩΝΑΣ”

Αναλύουμε τη λέξη ΧΕΙΜΩΝΑΣ αναγνωρίζοντας τα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη και στη γωνιά της συζήτησης χρησιμοποιούμε τα γράμματα (κεφαλαία και μικρά) για την σύνθεσή της εκ νέου από κάθε παιδί.Το σημαντικό ήταν πως το κάθε παιδί διόρθωσε τυχόν τη λάθος θέση στην ακολουθία των γραμμάτων.

DSC00067

DSC00071

Πόσα ρούχα να ταιριάξω?????

Στο φύλλο εργασίας των μαθηματικών προσπαθήσαμε να βάλουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα στις ντουλάπες τους με τον αντίστοιχο αριθμό. DSC00087

Μμμμ, για να ντύσουμε και τον Γιωργάκη με τα χειμωνιάτικα ρούχα του!!!!

DSC00088

τα καταφέραμε!!!!! 🙂DSC00090

Οι χιονάνθρωποι!!!!!!!!

Κατασκευάσαμε χιονάνθρωπους χρησιμοποιώντας μπάλες φελιζόλ σε δύο διαφορετικά μεγέθη και τους στολίσαμε με υλικά που υπήρχαν στο νηπ/γείο αλλά και μ΄ αυτά που φέραν τα παιδιά από το σπίτι.

Αντίγραφο από ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ 2014-2015 594

Ολοκληρώθηκε η δραστηριότητα για τους χιονάνθρωπους με το φύλλο εργασίας που αντλήσαμε από το διαδίκτυο (Μαθηματικά)

DSC00100

…όπου δεν μππορούμε να γράψουμε τους αριθμούς, βάζουμε γραμμούλες :0

DSC00103

Χειμώνας

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων το κρύο και οι καιρικές συνθήκες είναι τόσο έντονες ώστε να μας οδηγήσουν στην ενασχόληση με το θέμα : «Χειμώνας».

Δημιουργήσαμε το ιστόγραμμα του θέματος, αυτών που ήδη γνωρίζουμε. Στη συζήτηση ακούστηκαν οι προτάσεις και ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων για τα επιμέρους θέματα.

  1. Καιρικές συνθήκες
  2. Χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ
  3. Φρούτα του χειμώνα
  4. Χρώματα του χειμώνα
  5. Μέσα θέρμανσης
  6. Ζώα σε χειμερία νάρκη
  7. Χειμερινά αθλήματα   

snow

Κοπή Βασιλόπιτας

Με τη νέα χρονιά συνηθίζουμε να κόβουμε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα. Η αγωνία μεγάλη για το ποιος θα είναι ο τυχερός που θα κερδίσει το φλουρί. Το έθιμο λέει ότι η τύχη θα τον ακολουθεί όλη τη χρονιά, για να δούμε…..!!!!!!!

Κόβουμε την Πίτα