Φυσική αγωγή στο σπίτι

Απρ 202028

Τα νήπια έχουν έντονη την ανάγκη κίνησης και αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι τα παιδιά περιορίζονται πολύ. Ας ξεχάσουμε λίγο πως το σπίτι πρέπει να είναι συνέχεια τακτοποιημένο και ας δοκιμάσουμε κάποια παιχνίδια που προτείνονται:

  1. Κρυφτό
    Το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων μπορεί να παιχτεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα και τα παιδιά να μάθουν να μετράνε ως το 10 για να κρυφτείτε ή ακόμα και με πεντάδες (5,10,15…100). Στόχος είναι να περάσουμε καλά με τους αγαπημένους μας αλλά κρύβονται και άλλα… α) το παιδί μαθαίνει κανόνες, β) βγαίνει έξω από την εγωκεντρικότητα που χαρακτηρίζει την ηλικία και προσπαθεί να κρυφτεί ώστε να μην το βλέπουν, γ) μαθαίνει σαν ποιηματάκι τους αριθμούς που θα βοηθήσει αργότερα σε μαθηματικές έννοιες και δ) μαθαίνει να διαχειρίζεται τη ματαίωση επειδή κάποια στιγμή θα χάσει (όλοι χάνουμε κάποια στιγμή αλλά είναι στιγμιαίο).
  2. Κάνουμε ό,τι λέει το ζάρι
    Φτιάχνουμε ένα ζάρι (ή και περισσότερα) όπως στην εικόνα

    και κολλάμε πάνω κινήσεις που θα κάνουμε όταν θα ρίξουμε το ζάρι. Θα μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε πάνω κινήσεις (όπως παιδί που τρέχει, πηδάει, είναι στα 4, είναι στο ένα πόδι, κοιμάται κτλ) ή να φέρει αντικείμενα που ζωγραφίσαμε στο ζάρι (όπως μολύβι, κατσαρόλα, ρούχο κτλ) ή να μιμηθεί ήχους και κινήσεις όπως παρακάτω:

    Ανάλογα το επίπεδο του παιδιού το προσαρμόζουμε. Στην τάξη του νηπιαγωγείου, τέτοια εποχή θα γράφαμε την εντολή με κεφαλαία όπως παραπάνω και τα παιδιά από την επανάληψη, το χρώμα, την αναγνώριση του πρώτου γράμματος θα το “διαβάσει” προτού κάποιος του το διαβάσει.
  3. Φιδάκι ή γκρινιάρης
    Να ένα ζάρι που έφτιαξε ένας μπαμπάς μας και πως αξιοποίησε τη βεράντα του :
     
    Δημιουργούμε όπως μπορούμε να φανταστούμε και τα παιδιά διασκεδάζουν αναγνωρίζοντας αριθμούς.
  4.  Κουτσό
    Ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους στα πλακάκια όπως στην εικόνα (εναλλακτικά βάζουμε ζελοτέιπ με Α4 χαρτιά τους αριθμούς) ή με κιμωλία στην πυλωτή της πολυκατοικίας και τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας την αριθμητική ακολουθία 1 ως 10. Το να πηδούν κουτσό είναι μια σημαντική ικανότητα που πρέπει να κατακτήσουν σε αυτή την ηλικία.

    5. Κάποιες προτάσεις και από το διαδίκτυο μέχρι να επανέλθουμε με νέες ιδέες:
    https://www.oneirovates.com/post/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1?fbclid=IwAR2HGDgLmQRkZpHgjFpcpjhFAo-JlAUWE4a2qNbO_PCSvKt3Pskmx1LCxBQ

από κάτω από: Kινητικά παιχνίδια, Mαθηματικά| με ετικέτα , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φυσική αγωγή στο σπίτι    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Translate

European Radio Logo
Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων