Γιορτή του πατέρα

Ιούν 202013

Τα νηπιαγωγεία έχουν ανοίξει και γι’ αυτό το λόγο έχουν σταματήσει οι τηλεδιασκέψεις και η επικοινωνία μας μέσω του ιστολογίου. Παρόλα αυτά, κάποιοι μαθητές μας συνεχίζουν να μένουν σπίτι για προσωπικούς λόγους και ειδικότερα για λόγους υγείας. Θέλουμε να σας πούμε λοιπόν πως μας λείπετε. Σας σκεφτόμαστε και συζητάμε για εσάς. Ευχόμαστε να είστε υγιείς και να είμαστε κι εμείς υγιείς και να βρεθούμε ξανά με το καλό όταν αυτά περάσουν…

Είστε μακριά μας αλλά θέλουμε να σας θυμίσουμε μία γιορτή πολύ σημαντική.

Είναι η γιορτή του πατέρα, η τρίτη Κυριακή του Ιούνη που πρώτη φορά πέφτει εν περίοδο σχολείου. Φέτος λοιπόν πέφτει Κυριακή 21 Ιουνίου.

Ο πατέρας είναι το δεύτερο πρόσωπο αγάπης των παιδιών (κάποιοι λένε) και είναι πολύ σημαντικός για την στήριξη της οικογένειας. Σε όλα τα είδη της ψυχολογίας θεωρείται ο στύλος, τα όρια, η προστασία και η ασφάλεια της οικογένειας. Τα όρια λοιπόν που βάζει ο πατέρας είναι η έλευση ορίων που χρειάζονται τα παιδιά για να είναι ελεύθερα (Ελευθερία= έλευση+όριο) και γι’ αυτό ο πατέρας καταφέρνει να παίζει και πιο χαλαρά με τα παιδιά, με λιγότερες φοβίες και περισσότερη κίνηση. Αρκετά όμως με την θεωρία, και ώρα να λάβει το δωράκι του.

Παρακάτω έχουμε επιλέξει κάποιες χειροτεχνίες που μπορούν να επιλέξουν με τη σειρά τους τα παιδιά και να δώσουν κρυφά και μυστικά στον αγαπημένο τους μπαμπά. Καλό θα ήταν να δοκιμάσουν να γράψουν μόνα τους: ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΠΑΜΠΑ (ή Σε αγαπώ μπαμπά), ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ (Χρόνια Πολλά μπαμπά) αντιγράφοντας ή λέγοντάς τους ένα ένα τα φωνήματα ( Σου ε α γου α που ω της ώρας κτλ) ακόμα κι αν δεν κάνουν ωραία γράμματα. Σημασία έχει να νιώθουν πως προσπάθησαν.

 

Η κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και σεβαστή, μπορεί κάποιες φορές ο ρόλος του πατέρα να αντικαθίσταται από τη μητέρα, έναν ανάδοχο πατέρα, ένα θείο, τον παππού. Συζητήστε με τα παιδιά πως νιώθουν και το αν θέλουν να φτιάξουν κάτι και σε αυτούς.

Παρακάτω παραθέτω κάποια παραμύθια σχετικά με τον πατέρα:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ!!! ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ!!!

από κάτω από: Γλώσσα, Εικαστικά, Καλοκαίρι| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτή του πατέρα    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Translate

European Radio Logo
Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων