Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής

Σήμερα είναι Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020.

Όλοι γνωρίζετε ποια τρόφιμα είναι υγιεινά και ποια ανθυγιεινά και δεν πρέπει να τα τρώμε πολύ συχνά έτσι δεν είναι;  Οι επιστήμονες  μετά από πολλές έρευνες  βρήκαν για όλους εμάς έναν εύκολο τρόπο να μας δείξουν τι και πόσο πρέπει να τρώμε για να έχουμε καλή υγεία. Είναι η Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής.

Τα τρόφιμα που βλέπουμε στο κάτω μέρος που είναι και πιο μεγάλο είναι αυτά που μπορούμε και πρέπει να τρώμε καθημερινά γιατί μας δίνουν ενέργεια.

Ακριβώς από πάνω βρίσκονται τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι γεμάτα βιταμίνες και μας βοηθάνε να μην αρρωσταίνουμε. Φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε επίσης κάθε μέρα. Θυμηθείτε το “ουράνιο τόξο” που καταβροχθίσατε και να έχετε στο μυαλό σας να τρώτε πολλά και διαφορετικά χρώματα βιταμινών.

Ψάρια , κρέας , κοτόπουλο , αυγά και όσπρια σας κάνουν πολύ πολύ δυνατούς και πρέπει να τα τρώτε συχνά.

Πιο πάνω βρίσκουμε το γάλα , το γιαούρτι , το τυράκι που εσείς τα παιδάκια που τώρα μεγαλώνετε πρέπει να τρώτε και πάλι κάθε μέρα.

 Και τέλος πάνω πάνω είναι εκείνα τα τρόφιμα που μας αρέσουν πιο πολύ από όλα αλλά που δεν πρέπει να τα τρώμε τόσο συχνά. Γλυκάκια , πατατάκια , σοκολάτες , καραμέλες είναι πολύ νόστιμα αλλά … δεν μας κάνουν καλό , ούτε στα δοντάκια ούτε στον οργανισμό μας γενικά. 

Και τώρα είστε έτοιμοι να παίξετε το παιχνίδι με την πυραμίδα της διατροφής; Πατήστε πάνω στην εικόνα και κατεβείτε προς τα κάτω. Όποιος θέλει μπορεί να παίξει και τα άλλα παιχνίδια που υπάρχουν εδώ…

Χώρισε ένα χαρτί στη μέση και ζωγράφισε ή κόλλησε εικόνες από τρόφιμα (μπορείτε να βρείτε εικόνες σε ένα φυλλάδιο του σούπερ μάρκετ) : Στη μία πλευρά τρόφιμα που είναι υγιεινά και πρέπει να τρώμε συχνά και στην άλλη πλευρά τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε. Μας τη δείχνετε στην τηλεδιάσκεψη ή την στέλνετε με email στο σχολείο.

Τώρα πέρασε η ώρα , φεύγουμε κι εμείς παιδιά

κι αύριο την ίδια ώρα θα τα πούμε με χαρά!

Φιλάκια πολλά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *