22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Η σχολική κοινότητα blog-άρει …

Επαναλειτουργία Σχολείων: Νέες ρυθμίσεις της Σχολικής Ζωής

Ιούν 20202

Αγαπητοί Γονείς,

με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού ο Σύλλογος Διδασκόντων προχώρησε στην υιοθέτηση νέων ρυθμίσεων που αφορούν τη καθημερινότητα στο σχολείο μετά την επανέναρξη λειτουργίας του. Άξονες των ρυθμίσεων είναι η έμφαση στην προσωπική υγιεινή όλων των εμπλεκομένων και η αποφυγή του συγχρωτισμού τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και μεταξύ των τάξεων. Αναλυτικότερα:

Πρωινή προσέλευση μαθητών: Οι πόρτες ανοίγουν στις 8:00 π.μ. Τους μαθητές υποδέχεται στην πόρτα ένας από τους τρεις εφημερεύοντες της ημέρας. Οι μαθητές δεν εισέρχονται στο κτήριο για να αφήσουν την τσάντα τους, παρά παραμένουν σε συγκεκριμένο κομμάτι της αυλής, καθορισμένο για την τάξη τους, τηρώντας ταυτόχρονα τα όρια της κοινωνικής απόστασης από τους συμμαθητές τους. Ταυτόχρονα τηρούνται και ασφαλή όρια μεταξύ των τάξεων. Οι άλλοι δύο εφημερεύοντες εκπ/κοί φροντίζουν για τη σωστή διασπορά των μαθητών και των τάξεων στην αυλή. Στις 8:15 π.μ. οι τάξεις εισέρχονται μία μία στις αίθουσες συνοδευόμενες από τον εκπ/κό που διδάσκει την πρώτη ώρα. Σε περίπτωση βροχερής ημέρας οι μαθητές εισέρχονται στις αίθουσες για να αφήσουν την τσάντα τους και να κάτσουν στην καρέκλα τους, πάντα υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων.

Αίθουσες Διδασκαλίας: Τα θρανία στις αίθουσες διδασκαλίας έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ. Έχουν όλα τον ίδιο προσανατολισμό, σε κάθε θρανίο αντιστοιχεί ένας μόνο μαθητής. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των θρανίων είναι 1,5 μέτρα διαγώνια. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα είναι ανοιχτά για τον συνεχή φυσικό αερισμό. Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν ποδοκίνητα καλαθάκια σκουπιδιών με άνω καπάκι που κλείνει και εντός εσωτερική σακούλα. Στην έδρα του εκπ/κού υπάρχει αντισηπτικό διάλειμμα, το οποίο χρησιμοποιούν τα παιδιά με την επίβλεψη του πρώτου κάθε φορά που εισέρχονται στην αίθουσα είτε κατά την έναρξη είτε με την επιστροφή τους από το διάλειμμα. Τα θρανία απολυμαίνονται σε κάθε διάλειμμα από το βοηθητικό προσωπικό. Τέλος, σε εμφανή σημεία κάθε αίθουσας είναι αναρτημένες οι βασικές οδηγίες προσωπικής υγιεινής που πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές μας.

Αίθουσα Πληροφορικής: Κατά τη χρήση της συγκεκριμένης αίθουσας τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια είναι καλυμμένα με ελαστικές μεμβράνες, οι οποίες απορρίπτονται, όταν αποχωρεί ή τάξη που έκανε μάθημα. Ακολουθεί τοποθέτηση νέων μεμβρανών για την επόμενη τάξη. Για τις πιο πολυδύναμες τάξεις του σχολείου (Δ΄ και ΣΤ΄) το μάθημα της πληροφορικής δύναται να γίνει με τη μορφή προβολών στον μεγάλο χώρο του αμφιθεάτρου, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις.

Μάθημα Φυσικής Αγωγής: Το συγκεκριμένο αντικείμενο διδάσκεται με τρόπους όπου αποφεύγονται η κοινή χρήση υλικού (π.χ. μπάλες) και η σωματική επαφή. Ό,τι υλικό χρησιμοποιείται ατομικά από κάποιον μαθητή (π.χ. σχοινάκι), απολυμαίνεται, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον επόμενο.

Τουαλέτες: Σε όλες τις τουαλέτες, μαθητών και εκπ/κών υπάρχουν ποδοκίνητα καλαθάκια απορριμμάτων που κλείνουν από πάνω και εντός εσωτερική σακούλα. Οι τουαλέτες καθαρίζονται δύο φορές κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Διαλείμματα: Τα διαλείμματα γίνονται κανονικά τις γνωστές προκαθορισμένες ώρες και τούτο γιατί μας το επιτρέπουν ο αριθμός των μαθητών και η μεγάλη αυλή. Ωστόσο θέλουμε να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό μεταξύ μαθητών από διαφορετικές τάξεις. Κάθε τάξη, λοιπόν, κάνει διάλειμμα σε προκαθορισμένο χώρο της αυλής, γνωστό σε όλους τους μαθητές. Οι Α΄, Β΄και Ε΄ Τάξεις, διαχωρισμένες, κάνουν διάλειμμα στον ευρύτερο χώρο μπροστά από την κεντρική είσοδο/έξοδο του κτηρίου. Η Δ΄Τάξη κάνει διάλειμμα στη βόρεια πλευρά του κτηρίου (προς Ράξα). Οι Γ΄και ΣΤ΄Τάξεις, διαχωρισμένες, στην νότια πλευρά του κτηρίου (ακριβώς απέναντι δηλαδή από τη κεντρική είσοδο/έξοδο του κτηρίου). Στους τρεις αυτούς χώρους αντιστοιχεί ένας διαφορετικός εφημερεύων εκπ/κός. Η είσοδος/έξοδος των Α΄, Β΄, Γ΄, Ε΄Τάξεων γίνεται από την κεντρική είσοδο/έξοδο του σχολείου και για τις υπόλοιπες χρησιμοποιείται η βόρεια είσοδος/έξοδος του σχολείου (προς Ράξα). Σε περίπτωση βροχερής ημέρας τα παιδιά κάνουν διάλειμμα εντός της αίθουσας παρουσία του εκπ/κού που είχε μάθημα την προηγούμενη ώρα ή του υπεύθυνου εκπ/κού της τάξης. Τέλος, θα υπάρχει και τέταρτος εφημερεύων εκπ/κός μόνο στα διαλείμματα με χώρο επιτήρησης το κτήριο. Μέλημα του είναι να φροντίζει για την τήρηση της κυκλοφορίας των μαθητών από και προς το κτήριο την ώρα των διαλειμμάτων (π.χ. τήρηση των αποστάσεων στους διαδρόμους και στον χώρο αναμονής της τουαλέτας). Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τις βροχερές μέρες.

Λήξη Μαθημάτων-Αποχώρηση μαθητών: Κάθε εκπ/κός που διδάσκει την τελευταία ώρα είναι υπεύθυνος για την αποχώρηση των μαθητών της τάξης του. Οδηγεί τους μαθητές του στο προκαθορισμένο, για τη συγκεκριμένη τάξη, χώρο της αυλής, διασφαλίζοντας τις αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές μίας τάξης, κάθε φορά, με τη συνοδεία του εκπ/κού ανεβαίνουν στο πλατύσκαλο μπροστά από την κεντρική είσοδο/έξοδο, για να πάρουν το γεύμα τους, και αποχωρούν από τη ράμπα. Τα παιδιά τώρα κατευθύνονται προς την έξοδο με τη συνοδεία του εκπ/κού. Στην περίπτωση βροχερής ημέρας η διανομή των γευμάτων θα γίνεται μέσα στο σχολείο, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις.

Οποιαδήποτε ρύθμιση αποδειχθεί εκ των πραγμάτων ανεπαρκής στην πράξη θα τροποποιηθεί. Το σχολείο είναι στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

Από τη Δ/νση

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Ο Καιρός στην Πόλη

booked.net

Σκακιστική άσκηση

Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Επισκεψιμότητα

Flag Counter


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων