“Loop-Art Adventures: Artistic Unplugged Coding for Kids”

Το έργο eΤwinning “Loop-Art Adventures: Artistic Unplugged Coding for Kids”   είναι ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο της κωδικοποίησης μέσω της τέχνης. Ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις για μαθητές και δασκάλους που αποτέλεσε αφορμή για προβληματισμό, για δημιουργία και συνεργασία. Σε αυτό το έργο συνεργαστήκαμε με νηπιαγωγεία από την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη.

χαρτης

Στην αρχή ορίσαμε τι σημαίνει “loop-βρόχος”, μια επαναλαμβανόμενη, κυκλική δραστηριότητα, που κάνουμε με ένα στόχο ώστε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα και συχνά βρίσκεται στην καθημερινή μας ζωή.

loop2

loop

Δημιουργήσαμε το λογότυπο του έργου μας. ΕΔΩ δείτε τα λογότυπα όλων των σχολείων και αυτό που ψηφίστηκε ως το επίσημο λογότυπο του έργου. ( 1ο νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, Χανίων).

logo loop

Ακολουθήσαμε οδηγίες, χρησιμοποιώντας τεχνικές με μοτίβα και επαναλήψεις και δημιουργήσαμε τέχνη σπιράλ, χρωματιστά κύματα, πίξελ αρτ, φανταστικά κάστρα (ΕΔΩ παίζουμε!), λαμπιόνια, απίθανες χιονονιφάδες και όμορφα κεντημένα γάντια.

loop μανταλα

FotoJet8

Mighty Castle

loop σπιτακι

FotoJet10

FotoJet11

FotoJet9

Μέσα από το έργο συναντήσαμε πολλές φορές online τα παιδιά και τους δασκάλους των άλλων σχολείων, μιλήσαμε μαζί τους, γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε χρησιμοποιώντας εργαλεία του διαδικτύου για να δημιουργήσουμε μαζί σε πραγματικό χρόνο, απίθανους γαλαξίες, ανθισμένα λιβάδια και πεταλούδες με πανέμορφα φτερά.

online παιδια

online galaxy

ΕΔΩ τα παιδιά  ακολουθώντας τα βήματα που έχουν οριστεί δημιουργούν το γαλαξία της ομάδας μας “τα Σκαντζοχοιράκια“. Δείτε ΕΔΩ τον απίθανο γαλαξία μας και ΕΔΩ τις δημιουργίες όλων των ομάδων!

IMG 20240331 220814

Σκαντζοχοιροι λιβαδι ανθισμενο

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο “Ανθισμένο λιβάδι-Shape Meadow”, της ομάδας μας “τα Σκαντζοχοιράκια

loop πεταλούδα μαζί

Δείτε ΕΔΩ την online ζωγραφική της πεταλούδας σε πραγματικό χρόνο,  από την ομάδα “τα Σκαντζοχοιράκια“. ΕΔΩ δείτε όλες τις πεταλούδες!

 Με τις δραστηριότητες του έργου αυτού συμμετείχαμε στην «Europe Code Week 2023».
CODE3 768x526 1

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες τις δημιουργίες των παιδιών και ΕΔΩ να περιηγηθείτε στην τελική έκθεση των έργων τέχνης  όλων των σχολείων που συμμετείχαν στο έργο μας.

αρτ