ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ!

ΒΟΛΟΣ 11-09-2020

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες… καλή και ασφαλή νέα σχολική χρονιά!

Οι εκπαιδευτικοί του 21ου Δ.Σ. Βόλου καλωσορίζουν όλους και όλες στο σχολείο μας, στο σχολείο σας.

Ιδιαίτερα… καλωσορίζουμε τους καινούριους μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους.

Κοινός μας στόχος είναι η ασφάλεια των μαθητών/τριών, όλοι θα εργαστούμε προς τη κατεύθυνση αυτή και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια οι μαθητές/τριες να προσαρμοσθούν  στις νέες συνθήκες που επιβάλλει  η πανδημία. Οι μικροί μας μαθητές /τριες σας διαβεβαιώνουμε θα αισθανθούν οικεία και ζεστά  στο νέο τους σχολείο και οι γονείς  θα νοιώθουν ότι τα παιδιά τους είναι σε έμπιστα χέρια και  απόλυτα ασφαλή.

Καλωσορίσατε λοιπόν όλοι σας!

Καλή χρονιά… και θα είναι… παρά τα όποια εμπόδια.

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Η επιστροφή των μελών της σχολικής κοινότητας στα σχολεία, γίνεται με οδηγό τα νέα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχει προβλέψει ο Ε.Ο.Δ.Υ. και αποφασίσει υπουργείο Παιδείας.

 Τα μέτρα αυτά είναι:

Η καθολική χρήση της μάσκας στο σχολείο, η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών, η αναπνευστική υγιεινή και ο επαρκής φυσικός αερισμός των κλειστών χώρων, ως τα κυριότερα μέτρα που θα γίνουν ξεκάθαρα παρακάτω…

 

Έτσι για την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι η ημέρα Αγιασμού.

Οι μαθητές θα προσέλθουν στις  08.15 π.μ.  με τσάντες και μάσκες.

«Παράκληση… οι γονείς να έχουν φροντίσει για την προμήθεια μασκών, μέχρι να τους μοιράσουμε αυτές που θα παραλάβουμε από το υπουργείο τη Δευτέρα»

Μέχρι να έρθουν οι ιερείς για τον Αγιασμό στις 11.00 ακριβώς…

Οι μαθητές/τριες:

  • Θα παραλάβουν τα βιβλία τους και
  • Θα τους γίνει ενημέρωση, εκπαίδευση, για την ασφάλειά τους και την χρήση της μάσκας.
  • Αν έχουν διατεθεί στο σχολείο μας οι μάσκες μαζί με τα παγουράκια νερού θα μοιραστούν και αυτά.
  • Η τελετή Αγιασμού θα γίνει στην αυλή του σχολείου με αντιπροσωπεία μαθητών από όλες τις τάξεις τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας. Με το τέλος της τελετής του αγιασμού στην αυλή του σχολείου,  οι ιερείς θα περάσουν από κάθε τάξη και θα δώσουν την ευλογία τους.

Στις 11. 20π.μ.11.30π.μ  οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους ως εξής:

ΣΤ, Ε , Δ, Γ, Β , Α

Ιδιαίτερη μέριμνα για  την πρώτη τάξη!

Ειδικά και μόνο για τους μαθητές της Α’ Τάξης θα επιτραπεί η είσοδος αυστηρά ενός συνοδού με μάσκα, τηρώντας τις αποστάσεις.

Οι μαθητές της Α’ τάξης θα εισέλθουν στον προαύλιο χώρο από την μπλε πόρτα της οδού Ορμινίου και οι γονείς των μαθητών του Α1 θα βρίσκονται στο χώρο κάτω από το κιόσκι ενώ οι γονείς των μαθητών του Α2 θα βρίσκονται στον χώρο μπροστά από τις βρύσες.

Από την επομένη του αγιασμού και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς:

Α1 τμήμα : Παχή Ελισάβετ

Α2 τμήμα: Δασκολοπούλου Μαγδαληνή

Β1 τμήμα: Τατσίδου Σουλτάνα

Β2 τμήμα: Αναστασίου Λαμπρινή

Γ1 τμήμα: Σακκόπουλος Ιωάννης

Γ2 τμήμα: Δεσποτοπούλου Ναυσικά

Δ1 τμήμα: Γκιουζέλη Κωνσταντίνα

Δ2 τμήμα: Χρήστου Ελένη

Ε1 τμήμα: Πολύζος Κώστας

Ε2 τμήμα: Σιάφης Πέτρος

ΣΤ1 τμήμα: Τσιτώτα Σοφία

Στ1 τμήμα: Μπουκουβάλας Θανάσης

Τμήμα ολοημέρου: Κρομμύδας Μιχάλης

Τμήμας ένταξης: Κόζαλη Αναστασία

Αγγλικών: Πλιακογιάννη Ευφροσύνη, Τσιωνά Δάνα

Φυσικής Αγωγής: Βυζιώτης Βαγγέλης, Δημητριάδου Ευθαλία, Ζαχαροπούλου Κατερίνα

Πληροφορικής: Μπουντούρη Νικολέτα

Δεν θα πραγματοποιείται η καθιερωμένη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του προγράμματος. Οι μαθητές θα παραδίδονται  από τους γονείς στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς στην κίτρινη πόρτα.

Θα  ανεβαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας διατηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και φορώντας μάσκα.

Με ποιο τρόπο θα γίνονται τα μαθήματα

Στις αίθουσες διδασκαλίας τηρείται η  μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των θέσεων των μαθητών.

Ο προσανατολισμός των θρανίων θα είναι προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να μειώνεται η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα.

Η καθολική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές, τον
εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό των σχολείων, είναι απαραίτητη και υποχρεωτική, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, μόνο  όταν υπάρχει συνωστισμός. Ενδεικτικά, κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης.

ΟΜΩΣ !

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος  μαθητή/μαθήτριας σε εσωτερικό χώρο χωρίς μάσκα.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ παραμένει σε ειδικό χώρο, με επίβλεψη εκπαιδευτικού και  τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Λειτουργία κυλικείων

Τα κυλικεία λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες της από 3.9.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Τα κυλικεία των σχολείων πρέπει να διαθέτουν μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο, πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό. Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (θα υπάρχει σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες αποστάσεις).

Σε περιπτώσεις που η τήρηση αποστάσεων σε κυλικεία εξωτερικών χώρων μεταξύ των μαθητών κατά την αναμονή δεν είναι δυνατή, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι απαραίτητη.

Μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19

Η επιστροφή των μελών της σχολικής κοινότητας στα σχολεία γίνεται με τα νέα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ο Ε.Ο.Δ.Υ. και αποφασίσει υπουργείο Παιδείας.

Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών  επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες.

Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ (ΕΟΔΥ)

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής, κυρίως τη χρήση μάσκας…

Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.

Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ : Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 210 5212058. Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ (ΕΟΔΥ)

Ακολουθούν οδηγίες για τους μαθητές/τριες που τόσο εμείς οι εκπαιδευτικοί όσο και εσείς οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να τους/τις θυμίζουμε συνεχώς:

 Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου:

Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.

Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.

Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.

Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον καθηγητή σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σας ενημερώνουμε, ότι στο σχολείο μας υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, ήτοι:

Αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα για κάθε τάξη

Θερμόμετρο μετώπου, τύπου λέιζερ

Υγρά κρεμοσάπουνα για τις τουαλέτες

Χειροπετσέτες για τις τουαλέτες

Κοινά καθαριστικά και απολυμαντικά κατάλληλα για τον καθαρισμό επιφανειών με δράση κατά του ιού (οικιακή χλωρίνη και αλκοολούχα διαλύματα με τουλάχιστον 70% αλκοόλη)

Χειρουργικές και μη ιατρικές μάσκες (για επείγουσες καταστάσεις)

Γάντια, κυρίως για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς και για άλλες επείγουσες καταστάσεις

Χώρος ειδικός σε περίπτωση που υπάρξει υποψία για κρούσμα covid19.

Καλή επάνοδο όλων στην νέα σχολική χρονιά!…

Όλα θα πάνε καλά!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Παναγιώτα Τσαγκούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *