Ημέρα φιλίας, ομόνοιας και ομαδικότητας

IMAG1402

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 21ου Δημοτικού σχολείου Βόλου συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου κατά ομάδες οι μαθητές πρώτα των Α’ και Β’ τάξεων και στη συνέχεια οι μαθητές των Γ’ και Δ’ όπου παρουσίασαν δραστηριότητες σχετικές με τη βία στο σχολείο με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Παρουσιάστηκαν αφίσες, μικρά δρώμενα, τραγούδια και  συνθήματα υπέρ της φιλίας από την Α’ τάξη. Το Β1′ παρουσίασε τα χελιδόνια που κάθονται στα κλαδιά αλλά μέσα σε αυτά βρίσκονται και άλλα πουλιά, “διαφορετικά”. Από τη Γ’ τάξη κυριάρχησε η συνταγή της καλής φιλίας που οι μαθητές τη μαγείρεψαν  μπροστά μας. Αφίσες επίσης παρουσίασε και η Δ’ τάξη. Στο τέλος αφού είδαν σχετικό βίντεο τραγούδησαν όλοι μαζί “Αν όλα τα παιδιά της γης” και “Όπου υπάρχει αγάπη”.

Σε συνέχεια της Παρασκευής, την Τρίτη 8 Μαρτίου, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης συγκεντρώθηκαν στο χώρο του γυμναστηρίου όπου ακούστηκαν οι απόψεις τους και παρουσιάστηκαν ανά ομάδες οι αφίσες που είχαν σχεδιάσει. Σ’ αυτές προβάλλονται κυρίως τα θετικά που αποφέρουν η φιλία και η συνεργασία και τονίζονται οι άσχημες συνέπειες που φέρνει η βία. Κυριάρχησαν τα συνθήματα που ενθάρρυναν την αλληλοβοήθεια. Οι μαθήτριες της Ε’ παρουσίασαν δύο χορευτικά που μόνες τους δημιούργησαν φτιάχνοντας τραγούδια και ποιήματα σχετικά με το θέμα. Οι μαθητές στις ΣΤ’ τάξης έφτιαξαν με τις δικές τους παλάμες που σχεδίασαν και έκοψαν το δέντρο της φιλίας χρησιμοποιώντας τες ως κλαδιά.

Στη αυλή του σχολείο λοιπόν και αφού κρεμάστηκαν όλες οι αφίσες των μαθητών στα κάγκελα του προαύλιου χώρου, κάθε τάξη έγραψε σε κοινό πανό που είχε τοποθετηθεί και κρεμαστεί σε εξωτερικό τοίχο του σχολείου το δικό του σύνθημα φιλίας και αγάπης. Τέλος όλοι μαζί πιαστήκαμε σε ένα μεγάλο κύκλο χορεύοντας ως ένδειξη φιλίας, ομόνοιας και ομαδικότητας.

Αν όλα τα παιδιά της γης έπιαναν γερά τα χέρια...
Αν όλα τα παιδιά της γης έπιαναν γερά τα χέρια…
Αφίσες στα κάγκελα του σχολείου
Αφίσες στα κάγκελα του σχολείου
Το Πλακάτ οπου όλες οι τάξεις γράψανε τα δικά τους συνθήματα.
Το Πλακάτ οπου όλες οι τάξεις γράψανε τα δικά τους συνθήματα.

 

Α1
Α1
Α2
Α2
Β1
Β1
Β2
Β2
Γ1
Γ1
Γ2
Γ2
Γ22
Γ2 – Τα υλικά για την ομαδικότητα
Δ1
Δ1
Δ23
Δ2
ΣΤ1
ΣΤ1
Ε2
Ε2
ΣΤ2
ΣΤ2
Ε1
Ε1

 

Α1 αφίσα

Αφίσα Αφίσα Αφίσα Αφίσα Δ2 Δ22 τοιχος γυμναστήριο

_DSC0118

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *