Ενημέρωση – Οδηγίες Ενόψει του Νέου Σχολικού Έτους 2020-21

Αγαπητοί μας μαθητές, μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες του 21ου Δ. Σ. Ιωαννίνων,

καταρχάς, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, που είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας εν μέσω πανδημίας σε όλα τα επίπεδα. Η κρίση αυτή επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη την κοινωνία και κατ’ επέκταση τα σχολεία, βάζοντας σοβαρούς περιορισμούς στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας προσπαθήσαμε, με όσα μέσα διαθέταμε, να ξεπεράσουμε όχι μόνο τα εμπόδια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων (εξ αποστάσεως διδασκαλία, σύγχρονη και ασύγχρονη), αλλά και να άρουμε τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες του εγκλεισμού πάνω στα παιδιά, πετυχαίνοντάς το, θεωρούμε, σε μεγάλο βαθμό.

Ομολογουμένως, μας περιμένει μία εξίσου δύσκολη χρονιά. Έχοντας όμως εσάς συμπαραστάτες, γιατί γνωρίζουμε ότι νοιάζεστε πραγματικά για την πρόοδο των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας, ελπίζουμε να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη αυτή η περίοδος, έχοντας το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο και κόστος σε εσάς, στις οικογένειές σας και ευρύτερα στην κοινωνία.

Σας ενημερώνουμε ότι προχωρήσαμε σε σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Η καθαριότητα του σχολείου μας και των τάξεων, όπως γινόταν και τον Ιούνιο, θα γίνεται και φέτος σε καθημερινή, ωριαία βάση.

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, τα παιδιά θα βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους, καθώς το επιτρέπει ο αύλειος χώρος μας,  υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών με στόχο τον περιορισμό συγχρωτισμού.

Σχεδόν σε όλες τις τάξεις, όπου ήταν δυνατόν σύμφωνα με την αναλογία εμβαδού αίθουσας και αριθμού παιδιών, αντιστοιχεί ένα θρανίο για κάθε παιδί με τις απαραίτητες αποστάσεις. Όλες οι αίθουσες είναι εφοδιασμένες με ειδικά υγρά καθαριστικά χεριών.

Στην είσοδο, στους διαδρόμους, στις σκάλες και στον αύλειο χώρο έχουν γίνει σημάνσεις για τήρηση των αποστάσεων. Έχουν επίσης τοποθετηθεί αφίσες του ΕΟΔΥ με οδηγίες προστασίας.

Ο αγιασμός, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, θα γίνει τη Δευτέρα 14/09/2020 και θα τελεστεί στις 10:00πμ. Τα παιδιά θα προσέλθουν στο σχολείο περί τις 09:50 φορώντας υποχρεωτικά μάσκα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και θα αποχωρήσουν αφού παραλάβουν τα βιβλία και ενημερωθούν από τους υπεύθυνους των τμημάτων τους για τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε και την εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής. Στον χώρο του σχολείου δεν θα επιτραπεί η παρουσία γονέων. Τα τμήματα θα αποχωρήσουν στις 10:45 με 11:00, κατά περίπτωση.

Η χρήση της μάσκας είναι δύσκολο εγχείρημα, ειδικά για εμάς που ασχολούμαστε με μικρά παιδιά, γι’ αυτό ζητούμε τη συνεργασία σας στην καλλιέργεια ορθής στάσης απέναντί της και στην εκμάθηση της χρήσης της. Αυτό θα βοηθήσει πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία και πρωτίστως θα διασφαλίσει στο ανθρωπίνως δυνατό την υγεία όλων μας. Όπως σε όλα τα θέματα προσωπικής υγιεινής, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν πολύ εύκολα.

Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ευχόμαστε για την καλύτερη και πιο ασφαλή επάνοδο των μαθητών μας στο σχολείο.

Διευκρινίσεις  που θεωρούμε απαραίτητες: 

  • H υπουργός παιδείας διευκρίνισε πως η απουσία μαθητών και εκπαιδευτικών δεν θα προσμετράται σε μία σειρά από περιπτώσεις όπως αυτές έχουν οριστεί από τους ειδικούς και εφόσον προσκομισθεί στο σχολείο η απαραίτητη ιατρική γνωμάτευση.
  • Οι επισκέψεις στο σχολείο από γονείς – κηδεμόνες μπορούν να γίνονται μόνον κατόπιν συνεννοήσεως με τη διεύθυνση του σχολείου και φορώντας οπωσδήποτε μάσκα.
  • Σας κάνουμε γνωστό επίσης ότι το κυλικείο δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν, οπότε τα παιδιά θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό από το σπίτι τους.
  • Θα δοθούν παγουρίνο και μάσκες αμέσως μόλις τα παραλάβουμε.

 

Ο Διευθυντής του σχολείου

 Νικόλαος Γεωργίτσης

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων