Totem Multiculti – Πολυπολιτισμικό Τοτέμ

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας στο μάθημα των εικαστικών και στα πλαίσια εξωστρέφειας των σχολείων με Σχολές και  Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα έγινε μια πολύ όμορφη συνεργασία στις 14 Μαρτίου 2019, μεταξύ του SNEHTA RESIDENCE καλλιτεχνών ( Αύγουστος Βεινόγλου) στην Κυψέλη και των φοιτητών της Σχολής Καλών τεχνών του εργαστηρίου POKA YIO (Πολύδωρος Καρυοφύλλης).

Οργανώθηκε ένα εργαστήρι workshop στην τάξη Στ1, στα Εικαστικά με βοηθούς του προγράμματος τις δασκάλες του τμήματος υποδοχής, τους καλλιτέχνες και των διευθυντή του SNEHTA RESIDENCE και τους φοιτητές του εργαστηρίου Poka  Yio Lab της Ασκτ, σαν ένα παιχνίδι  διάδρασης στο δικό τους ήδη τριήμερο εργαστήρι #treasurehunt στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης.

Οι φοιτητές και καλλιτέχνες καθώς και τα παιδιά του τμήματος με διεθνείς καταγωγές από Αμερική, Κίνα, Γερμανία, Τουρκία, Λιθουανία, Αφρική και άλλα μέρη μοιράστηκαν στοιχεία από τις πολιτισμικές ρίζες του καθενός και έτσι, έφτιαξαν μια σημαία έμβλημα της τάξης ένα συλλογικό έργο με ακρυλικά και μαρκαδόρους πάνω σε χαρτί,  που λειτούργησε σαν το ιδιαίτερο πολιτισμικό Τοτέμ αυτής της συνύπαρξης για ένα μάθημα στην τάξη . Οι καλλιτέχνες μαζί με τους μαθητές χάρηκαν αυτή  τους την συνεργασία και λειτούργησε πολύ ωραία για την κοινωνικότητα και των μαθητών και του σχολείου καθώς και των καλλιτεχνών. Η σημαία- έμβλημα της τάξης εκτέθηκε στον εκθεσιακό χώρο του καλλιτεχνικού residence ( Ιωάννου Δροσοπούλου 47 ) μαζί με τα έργα που έφτιαξαν οι καλλιτέχνες  για το δικό τους τριήμερο εργαστήρι με τίτλο TREASURE HUNΤ . Τα ερεθίσματα και από τις δύο πλευρές ήταν πολλά ελπίζουμε  και καρποφόρα για το μέλλον. Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία το καλλιτεχνικό Residence SNEHTA, το Εργαστήριο Pokayio Lab της ΑΣΚΤ και όλους όσους συμμετείχαν. Το Τοτέμ μας τελικά κατάφερε να μας ενώσει όλους και να γίνει ένα κοινό έδαφος συνύπαρξης μέσα από τα πολυάριθμα διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Ειρήνη Μπαζάρα

Εικαστικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *