“Μμμμμ!Μαγειρέματα στο σχολείο”

DSC01950

Τι καλό “μαγειρεύτηκε” στο 12ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου και στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας Λέλα Καραγιάννη την Παρασκευή 30 Μαΐου από την Καλύτερη Ζωή; Τι άλλο από τη σχολική δράση «Μμμμμ! Μαγειρέματα στο σχολείο» που προσέφερε στους μαθητές νόστιμες γεύσεις, αρώματα εποχής και απλές συμβουλές για καλύτερη διατροφή!

 65 μαθητές των δύο τυχερών σχολείων υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό δύο γνωστές food bloggers, την Εύα Μονοχάρη και την Αθηνά Πάνου, και σήκωσαν τα μανίκια τους για να ετοιμάσουν παρέα υγιεινά, απολαυστικά και κυρίως οικολογικά σνακ. 

Οι δύο food bloggers είχαν στο μαγειρικό τσεπάκι τους τρεις εύκολες και γευστικότατες συνταγές με εποχιακά ελληνικά προϊόντα τις οποίες μοιράστηκαν με τα παιδιά παροτρύνοντας τα να τρεφόνται πιο υγιεινά και θρεπτικά. Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο και απολαυστικούς διαλόγους με τους μικρούς βοηθούς σεφ, ετοίμασαν  τυρόψωμο με γραβιέρα, μιλκ σέηκ με στραγγιστό γιαούρτι, μέλι και φράουλες και μπισκότα με μέλι και βρώμη που γλύκαναν τα παιδιά. 

 Η Καλύτερη Ζωή αποκάλυψε στα παιδιά μυστικά γύρω από τη μεσογειακή διατροφή, τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά και έδωσε απλές διατροφικές συμβουλές για καλύτερη ζωή. H δράση θα έχει συνέχεια και του χρόνου, συνεπώς αν είσαστε εκπαιδευτικός ή γονιός σε ένα από τα σχολεία της Καλύτερης Ζωής μείνετε συντονισμένοι και δηλώσετε συμμετοχή! 

 Επίσης, δείτε εδώ τις συνταγές που νοστίμεψαν τη μέρα των παιδιών και δοκιμάστε τες στο σπίτι. Μπορεί τα σχολεία να κλείνουν, αλλά ένα υγιεινό σνακ θα δώσει άλλη γεύση στις καλοκαιρινές διακοπές των μικρών φίλων!

 Mπισκότα με Μέλι και Βρώμη

 80 gr. αλεύρι

80 gr. νιφάδες βρώμης

80 gr. ζάχαρη

85 ml. αραβοσιτέλαιο

1 κ.γ. baking powder

½ κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. μέλι

 Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο  C.

Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε ένα μπωλ και το  μέλι με το λάδι σε ένα άλλο μπωλ.

Ανακατεύουμε τα 2 μείγματα μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε κουταλιές ζύμης.

Πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας.

Ψήνουμε για 12-15’ στους 180ο  C.

 Τυρόψωμο

 300 gr. αλεύρι

200 gr. γραβιέρα

220 ml. νερό χλιαρό

5 gr. μαγιά στιγμής

1 κ.γ. μέλι

Σουσάμι

 Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά, το μέλι και το νερό.

Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 15’ σε ζεστό σημείο.

Ανοίγουμε την ζύμη με την παλάμη σε λεπτό ζυμάρι, βυθίζουμε τους κύβους της γραβιέρας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Αφήνουμε για 15’ σε ζεστό σημείο και ψήνουμε στους 180ο  C για 35-40’.

πηγή: http://kalyterizoi.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *