21ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. Η συνέχεια…

Δεκ 20222

Για τον μήνα Δεκέμβρη, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία,  το σχολείο μας είχε την τύχη για ένα ξεχωριστό ποδαρικό από δύο τετράποδους φίλους, την Μπλουμ και τον Άρθουρ.

Η Μπλουμ και ο Άρθουρ δεν είναι δύο σκυλάκια που απλώς τα πηγαίνουν φανταστικά με τα παιδιά.Ανήκουν στη μη κερδοσκοπική οργάνωση “ Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας”, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2021, και αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται για να γίνουν συνοδοί-βοηθοί είτε σε παιδιά με αυτισμό είτε σε ενήλικες με απώλεια όρασης.

Παρέα με την Μπλουμ και τον Άρθουρ ήρθαν η Πέννυ και η Αγγελική, οι εκπαιδεύτριες τους, οι οποίες αφού σύστησαν τα σκυλάκια στους μαθητές μας, περιέγραψαν πόσο χρήσιμος είναι ένας σκύλος βοηθός για έναν άνθρωπο με προβλήματα όρασης αλλά και πώς θα μπορούσαμε εμείς να δώσουμε οδηγίες σε κάποιον που τις χρειάζεται. Στη συνέχεια τα παιδιά, ανά τάξη, βγήκαν στην αυλή του σχολείου, όπου περνώντας από 5 διαφορετικούς σταθμούς προσπάθησαν να καταλάβουν πώς λειτουργεί στην καθημερινότητά του ένας άνθρωπος με απώλεια όρασης.Έκλεισαν τα μάτια τους και τους οδήγησαν με τη βοήθεια της φωνής τους οι συμμαθητές τους,

προσπάθησαν να περπατήσουν με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, ήρθαν σε επαφή με τη γραφή BRAILLE και φυσικά έπαιξαν με τα δυο σκυλάκια.

Με τα έσοδα από τη συμμετοχή του σχολείου μας σε αυτη την εκπαιδευτική δράση θα προστεθεί στην ομάδα των σκύλων βοηθών ένα νέο μέλος, ένα κουτάβι. Όλα τα τμήματα πρότειναν από ένα όνομα και στο τέλος της ημέρας ο Άρθουρ ήταν αυτός που επέλεξε το όνομα  Άικο.

Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί πέρασαν ένα ξεχωριστό και γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες διήμερο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε συνανθρώπους μας που έχουν ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό.

Μπλουμ και Άρθουρ σας ευχαριστούμε!

από κάτω από: Ανακοινώσεις Σχολείου, Δράσεις, Δραστηριότητες, Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. Η συνέχεια…    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

European Radio Logo

ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Ημερολόγιο Σχολικής Χρονιάς

Δεκέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων