Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ και πάλι κοντά μας!

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2012 από την πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

Screenshot 11

Τα βιβλία φθάνουν στο σχολείο μέσα σε μια βαλίτσα με ρόδες και παραμένουν στη σχολική τάξη επί 4 εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για διάφορες δραστηριότητες. Ύστερα από αίτησή μας , έφτασε και φέτος στο νηπιαγωγείο μας μια βαλίτσα με ρόδες , η οποία περιλαμβάνει βιβλία του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα και εικονογράφου Eric Carle  ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά προσχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο αλλά  και στους δικούς μας μαθητές ιδιαίτερα καθώς έχουμε γνωρίσει δικά του βιβλία . Ήδη την Παρασκευή που μας πέρασε τα παιδιά δανείστηκαν αποκλειστικά βιβλία του Eric Carle.

429422031 933201725190847 8291732386163757300 n 1Μέσα στη βαλίτσα ,  όμως , εκτός από τα βιβλία βρήκαμε κι έναν φάκελο με μια αφίσα που δημιούργησαν τα παιδιά που είχαν δανειστεί τη βαλίτσα πριν από εμάς. Μας εντυπωσίασαν τα όμορφα χρώματα και σχέδιά της και την στολίσαμε στην τάξη μας.  Ακόμα περισσότερο όμως μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι τα παιδιά που μας την έστειλαν είναι από το 6ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Κρήτης! Αμέσως πήγαμε στον χάρτη να δούμε που είναι η Κρήτη και ο Άγιος Νικόλαος (πολύ μακριά!) και κάναμε υποθέσεις για το πως ταξίδεψε η βαλίτσα για να έρθει σε εμάς…να ήταν με καράβι; Να ήταν με αεροπλάνο; Ή μήπως με αερόστατο; Όπως και να έχει σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά! Κι εμείς με τη σειρά μας σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο για τα παιδιά του επόμενου σχολείου που θα υποδεχτεί τα βιβλία. Κι έτσι η αόρατη αλυσίδα που μας ενώνει θα απλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Σας ευχαριστούμε πολύ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ!!!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ : “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ”

Μέσα στον Ιανουάριο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμά μας με τίτλο “Δικαίωμά μου – Δικαίωμά σου” που αναφέρεται στα Δικαιώματα του παιδιού , στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της φετινής σχολικής χρονιάς. Με τα παιδιά γνωρίσαμε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν τη σημασία τους ,να αναγνωρίσουν την ύπαρξή τους στη ζωή των ίδιων και την εφαρμογή τους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να οδηγηθείτε στη διαδραστική αφίσα που δημιουργήσαμε ομαδικά ολοκληρώνοντας τις σχετικές δραστηριότητές μας.

Τα παιδιά μιλούν για τα δικαιώματά τους!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ