Συμμετοχή στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής 2023 (Make a wish)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Μέσω του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, το οποίο υλοποιείται για 25η χρονιά με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας  (αρ.πρωτ. Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1  & Φ.2.1/ΜΓ/64830/102883/Δ7 ) δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μαθητή με το συμβολικό ποσό των 2€ να αποκτήσει το δικό του Αστέρι της Ευχής και να βοηθήσει ένα παιδί που μάχεται για τη ζωή του.

Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή, αλλά πολλά παραπάνω. Είναι το φως στο σκοτάδι. Είναι o τρόπος να ξαναγίνει ένα παιδί, παιδί, ξαναβρίσκοντας την παιδικότητα και την αθωότητα που χάθηκαν βίαια λόγω της ασθένειας. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται και να γεμίσει ελπίδα. Είναι στήριξη για την οικογένεια που βλέπει ξανά στα μάτια του παιδιού, πηγαία, αυθεντική χαρά. Είναι αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, καθώς έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά των οποίων οι ευχές εκπληρώνονται, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική τους δύναμη. Είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά. Ακόμα και το πιο μεγάλο, το πιο σπουδαίο, να γίνουν καλά!

 25 χρόνια μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, όλοι μαζί, έχουμε καταφέρει να εκπληρώσουμε εκατοντάδες ευχές παιδιών και να τους δώσουμε τη δύναμη και την ελπίδα που έχουν ανάγκη, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Με μία συμβολική δωρεά των 2€, μπορείτε να βοηθήσετε για ακόμη μία χρονιά να εκπληρωθούν κι άλλες ευχές με το αναμνηστικό σας χάρτινο Αστέρι της Ευχής να σας υπενθυμίζει την προσφορά σας.



Λήψη αρχείου

Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΥ ΖΗΝ
Υποθεματική: Αυτομέριμνα και πρόληψη, Πρόληψη εξαρτήσεων, Ψυχική υγεία
Ο «Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης και αγωγής υγείας που σχεδιάστηκε από το Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα με στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στην προσχολική ηλικία σύμφωνα με την ελληνική πραγματικότητα. Η νηπιακή ηλικία αποτελεί μια κατάλληλη και γόνιμη περίοδο για την ανάπτυξη παρεμβάσεων πρόληψης. Πρόκειται για ένα δομημένο υλικό, με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στις νηπιαγωγούς τρόπους ανάπτυξης συγκεκριμένων θεμάτων, που αφορούν στην καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών (επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης) και στη διαχείριση θεμάτων ψυχικής υγείας στη νηπιακή  ηλικία. Διαπραγματεύεται 4 θεματικές ενότητες, που αναπτύσσονται σε 10 συναντήσεις: ομαδικότητα, υγιείς συνήθειες, αυτοεκτίμηση, συναισθήματα.
dlf.pt banner clipart png 375322
Τις προηγούμενες ημέρες υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά στην τάξη μας τον Πυξιδούλη και την Πυξιδούλα !
Screenshot 2 1
Μαζί τους δημιουργήσαμε τον “Μαγικό μας Κύκλο” αλλά και τους Χρυσούς Κανόνες του Μαγικού Κύκλου!
Μάθαμε πως να είμαστε ομάδα παίζοντας πολλά διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια με τον Πυξιδούλη και την Πυξιδούλα. Το αγαπημένο μας όμως ήταν η Μαγική Κουβέρτα!
Στον Μαγικό μας Κύκλο μιλήσαμε για τις υγιεινές συνήθειες , τις ξεχωρίσαμε “ψαρεύοντας” μόνο τα ψαράκια με τις υγιεινές συνήθειες και παίξαμε το αντίστοιχο ψηφιακό παιχνίδι εδώ με μεγάλη επιτυχία!

Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα μας μίλησαν επίσης για τα συναισθήματα. Ποια είναι , πότε τα νιώθουμε , πως τα εκφράζουμε… Το σίγουρο είναι ότι τα νιώθουμε όλοι και είναι ΟΛΑ φυσιολογικά και χρήσιμα

Πριν μας αποχαιρετίσουν ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα μας πρότειναν να φτιάξουμε ένα βιβλίο για τον εαυτό μας! Αφού μιλήσαμε για τις προτιμήσεις μας , για την οικογένειά μας , για τα όνειρά μας , όσα μας αρέσουν στον εαυτό μας και όλα όσα μας κάνουν ξεχωριστούς , ο καθένας δημιούργησε το δικό του βιβλίο για τον εαυτό του. Στο τέλος τα παρουσιάσαμε στην ομάδα και εντοπίσαμε τυχόν ομοιότητες και διαφορές.  

363596989 291147623889213 1311076018705146253 n

Screenshot 6