“I can CODE…You can CODE…We ALL CAN CODE”

Φέτος το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει  στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2022 υλοποιώντας παιγνιώδεις δραστηριότητες εξοικείωσης των παιδιών με την έννοια του κώδικα.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα και Προγραμματισμού, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει να φέρει την κωδικοποίηση και την ψηφιακή γνώση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για το αντικείμενο, με έναν διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο. Για τη σημασία του προγραμματισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της:  “Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.” Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Η φετινή μας δραστηριότητα είχε τον τίτλο 

“I can CODE…You can CODE…We ALL CAN CODE”

Αφού μιλήσαμε για τα ρομπότ , για όσα γνωρίζουμε γι` αυτά  και είδαμε μερικά κουρδιστά ρομποτάκια παλαιών εποχών , γνωρίσαμε και τη Μάγια , το προγραμματιζόμενο επιδαπέδιο ρομπότ (Bee Bot) που διαθέτουμε. Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων προσπαθήσαμε να δείξουμε στα παιδιά πως  ένα ρομπότ ακολουθεί οδηγίες και κινείται βάσει αυτών , ώστε να εξοικειωθούν με την έννοια του κώδικα.

Και αφού η Μάγια ήρθε στην τάξη μας , θελήσαμε να της γνωρίσουμε τις γωνιές και τα παιχνίδια που έχουμε. Την προγραμματίσαμε να ακολουθήσει διάφορες διαδρομές-κώδικες για να επισκεφθεί κάθε γωνιά . Η Μάγια εντυπωσιάστηκε από την τάξη μας και αποφάσισε να μείνει μαζί μας για όλη τη χρονιά! 

Screenshot 1