Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο

Μετά από δύο χρόνια μέτρων και απαγορεύσεων καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή τη σχολική μας εκδρομή. Γεμάτοι χαμόγελα , ανυπομονησία και λίγο άγχος από όσους δεν είχαν ξανά ανάλογη εμπειρία , ξεκινήσαμε για τον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου N. Διομήδους.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία αρχικά να παίξουμε στην παιδική χαρά του κυλικείου και να κολατσίσουμε. Στη συνέχεια περπατήσαμε μέσα στον Βοτανικό κήπο και πήγαμε να γνωρίσουμε από κοντά τα  ημερόβια και νυκτόβια άγρια αρπακτικά πουλιά! Και για όσους φοβούνται , θα σας πούμε ότι λέγονται άγρια επειδή ζουν στους αγρούς και αρπακτικά γιατί χρησιμοποιούν τα νύχια τους για να αρπάξουν την τροφή τους. Κατά τα άλλα ,  συνεργάστηκαν άψογα με τους εκπαιδευτές τους και με τα παιδιά για να μας δείξουν τις ικανότητές τους και να κάνουν τις εντυπωσιακές πτήσεις τους. Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης που στοχεύει στην προστασία των αρπακτικών πουλιών και στην αρμονική μας συμβίωση μαζί τους. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το πρόγραμμα “Το παράπονο των ζώων ” που αφορά τα άγρια ζώα υπό εξαφάνιση και πραγματοποιείται ως ένας από τους άξονες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του τρέχοντος σχολικού έτους.

Η εμπειρία μας να δούμε από κοντά γεράκι ,  μπούφο αλλά και έναν επιβλητικό αετό ήταν μοναδική ενώ κάποιοι τολμηροί πήραν ακόμα και αγκαλιά τον Απόλλωνα το γεράκι!

Από τους εκπαιδευτές μάθαμε πολλές πολλές πληροφορίες για τα άγρια πουλιά μεταξύ των οποίων και τι κάνουμε σε περίπτωση που βρούμε κάποιο τραυματισμένο ζώο. Καλό είναι όλοι να γνωρίζουμε…

Screenshot Α4

Εμείς περάσαμε υπέροχα και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε κι εσείς με τις οικογένειές σας τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους με την πρώτη ευκαιρία!

Για περισσότερες πληροφορίες  : http://www.diomedes-bg.uoa.gr/start.html