COVID-19: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Παραθέτουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη  COVID 19 στις σχολικές μονάδες



Λήψη αρχείου

Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς ,

Θα θέλαμε να ευχηθούμε σε εσάς και τα παιδιά καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με ασφάλεια και υγεία!

Αγιασμός  και ενημέρωση γονέων

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:30 το πρωί , στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου μας.

Παρακαλούμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω:

  • Η χρήση μάσκας από όλους είναι υποχρεωτική
  • Το κάθε παιδί να συνοδεύεται από ένα μόνο άτομο για να αποφύγουμε το μεγάλο συνωστισμό
  • Τα παιδιά , με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος self test , θα περάσουν στις αίθουσές τους και οι συνοδοί εκτός σχολείου. Θα παραστούν στην αυλή μόνο κάποια παιδιά που μπορεί να έχουν δυσκολία λόγω πρώτης επαφής με το σχολείο και οι συνοδοί τους .
  • Να τηρούνται οι αποστάσεις.

Μετά τον Αγιασμό παιδιά και συνοδοί αποχωρούν. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχουμε προγραμματίσει συγκέντρωση γονέων στον αύλειο χώρο μας ως εξής  :

17:30 – Οι γονείς των νηπίων (παιδιών με έτος γέννησης το 2016)

18:30 – Οι γονείς των προνηπίων (παιδιών με έτος γέννησης το 2017)

Και πάλι παρακαλούμε για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού (μάσκα , αποστάσεις , ένα άτομο ανά παιδί ) . Παρακαλούμε επίσης η συγκέντρωση να γίνει χωρίς την παρουσία παιδιών.

Self tests

Aπό την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι μαθητές / μαθήτριες θα προμηθευτούν έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών:

– το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9/2021 . Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ , δηλαδή την Τετάρτη και ο έλεγχος των βεβαιώσεων θα γίνει την Πέμπτη.

– οι μαθητές/μαθήτριες επιδεικνύουν το έντυπο της δήλωσης του αρνητικού αποτελέσματος του self test στην ανάλογη πλατφόρμα ( https://self-testing.gov.gr/ ) κατά την είσοδό τους στο σχολείο  κάθε Τρίτη και Παρασκευή

– ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

– βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

– η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες , ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Καλή αρχή!

Οι εκπαιδευτικοί του 20ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης