Το πρόγραμμα “Το παπάκι πάει” είναι ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών σε περίπτωση που βρεθούν σε συνθήκες εξαφάνισης μη προσδιοριζόμενης αλλιώς, δηλαδή σε συνθήκες που χάνουν τον προσανατολισμό τους ή για κάποιον λόγο δεν βρίσκονται κοντά στο άτομο που νομίμως ασκεί την επιμέλεια τους.
Συνοπτικά τα παιδιά να έχουν αυξημένη επίγνωση των κινδύνων και να είναι σε ετοιμότητα (increase awareness).
Είναι ένα πρόγραμμα λοιπόν για την πρόληψη και την ενημέρωση σχετικά με τις εξαφανίσεις παιδιών.
Στόχος η ανάπτυξη και η ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών όταν βρεθούν σε συνθήκες εξαφάνισης. Όπως όταν χάσουν τον προσανατολισμό τους ή για κάποιον λόγο βρεθούν μακριά από όποιον ασκεί τη νόμιμη κηδεμονία τους.
Στα πλαίσια του εργαστηρίου επικεντρωθήκαμε σε βιωματικές δραστηριότητες. Σε μία από αυτές, επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο , μπαμπάς μαθητή μας που είναι αστυνομικός και μας έδωσε συμβουλές και οδηγίες για το πως πρέπει να φερθούμε σε περιπτώσεις ανάγκης!
Τον ευχαριστούμε πολύ!
