Συμμετέχουμε στο etwinning έργο “wonderful fairy tales in kindergarten”

logo fairy tales

Συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά σε αυτό το έργο, καθώς η δημιουργία πρωτότυπων ιστοριών και η εικονογράφησή τους είναι από τις πιο αγαπημένες μας δραστηριότητες.

Θα δημιουργήσουμε, λοιπόν τις δικές μας ιστορίες, θα τις εικονογραφήσουμε και θα τις μοιραστούμε με τους εταίρους μας από 7 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από νηπιαγωγεία διαφορετικών πόλεων της πατρίδας μας.

Έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε τους νέους μας φίλους, βρίσκοντας τις χώρες τους και τις πόλεις τους στον χάρτη και στην υδρόγειο, δημιουργήσαμε κολάζ με μηνύματα χαιρετισμού και φιλίας, τους τα στείλαμε και λάβαμε τα δικά τους.

Μια όμορφη και δημιουργική εμπειρία, που ανοίγει τους ορίζοντές μας και δίνει νέα έμπνευση στην καθημερινότητά μας.

Επιστροφή στο σχολείο με μέτρα προστασίας από την Covid-19

Αγαπητοί γονείς

Καλή χρονιά, με υγεία και ότι καλύτερο για όλους!

Τη Δευτέρα, 10/01/2022, επιστρέφουμε στο σχολείο, με νέες οδηγίες και εγκύκλιο:

(αποσπάσματα – περίληψη της σχετικής εγκυκλίου)

 

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΣΤ

Πρώτη εβδομάδα (10/01 – 14/01)  θα κάνουμε 3 self test, ως εξής:

Έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, για τις ημέρες, Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή.

Από τη δεύτερη εβδομάδα και έπειτα, κάνουμε, όπως και πριν τις διακοπές:

Έως 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, για τις ημέρες Τρίτη και Παρασκευή.

Το αποτέλεσμα του τεστ το δηλώνετε στην πλατφόρμα edupass και, πλέον, το εκτυπώνετε και μας το δίνετε στην είσοδο, όταν έρχεται το παιδί το πρωί στο σχολείο.

Συμπτώματα συμβατά με Covid

  • Παραμονή στο σπίτι – επικοινωνία με παιδίατρο.
  • Διενέργεια διαγνωστικού τεστ.
  • Αν το self test είναι θετικό, κάνουμε εντός 24 ωρών rapid η μοριακό.
  • Αν δεν γίνει τεστ, παραμονή στο σπίτι για 10 ημέρες και αφού έχουν υποχωρήσει τα συμπτώματα (3 ημέρες χωρίς πυρετό και αντιπυρετικά και τα υπόλοιπα συμπτώματα).
  • Αν εκδηλωθούν τα συμπτώματα στο σχολείο, άμεση παραλαβή του παιδιού από τους γονείς/κηδεμόνες.

 

ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΕΣΤ

Αν το self test είναι θετικό, εκτυπώνεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, παραμένει στο σπίτι και κάνει, εντός 24 ωρών επαναληπτικό έλεγχο, είτε σε δημόσια δομή, δωρεάν, είτε ιδιωτικά. Αν ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, παραμένει στο σπίτι για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι, πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Διενέργεια self test την 5η ημέρα.

Επιστροφή στο σχολείο μετά από νόσηση

Μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5) ημερών παραμονής στο σπίτι, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα
ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών και εφόσον την πέμπτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός.

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στενές επαφές θεωρούνται όλα τα παιδιά που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με επιβεβαιωμένο κρούσμα  ή σε άλλο τμήμα με κρούσμα (π.χ. ολοήμερο) και συνυπήρξαν στην τάξη κατά το 48ωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων ή έως και 10 μέρες μετά από αυτήν.

Οι στενές επαφές κάνουν διαγνωστικό έλεγχο ως εξής:

α) Ανεμβολίαστοι μαθητές/τριες ή χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο τρίμηνο,
κάνουν, επιπλέον των δύο (2) συστηματικών self test την εβδομάδα:

  • 2 rapid test στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς υγείας και συγκεκριμένα είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ (όπως είναι κάθε φορά αναρτημένες στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: eody.gov.gr/komy-testing-eody/), . Διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια.
  • 1 self-test στο διάστημα των πέντε (5) ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Συγκεκριμένα:

Ως ημέρα 0 υπολογίζεται η ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Την ημέρα 0 έως 1 καθώς και την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα θα γίνονται τα επιπρόσθετα του συστηματικού ελέγχου, rapid test.

Την ημέρα 3  το επιπλέον self-test.

Τις ημέρες  2 και 4, τα καθιερωμένα self test.

 

β) εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός του τελευταίου τριμήνου μαθητές/τριες 1 self test, επιπλέον των δύο (2) υποχρεωτικών ανά εβδομάδα.

Τα τρία (3) συνολικά self test διενεργούνται την ημέρα 0 έως 1, 3 και την ημέρα 5 μετά την τελευταία επαφή τους με το κρούσμα.

Μετά την πάροδο της πενθήμερης περιόδου παρακολούθησης με τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, τα άτομα που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία των στενών επαφών, εφόσον παραμένουν ασυμπτωματικά και έχουν αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, δε χρειάζεται να υποβληθούν περαιτέρω σε κάποια μορφή συστηματικού προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου.

 

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

α) Για τους μη εμβολιασμένους μαθητές, στην περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, ακολουθείται η διαδικασία της πενθήμερης απομόνωσης από την τελευταία επαφή με το κρούσμα και αποφυγής επαφής με άλλα άτομα. Την πέμπτη (5η) ημέρα από την τελευταία επαφή με το κρούσμα υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και εφόσον το αποτέλεσμα αυτού είναι αρνητικό επιστρέφουν στις σχολικές δραστηριότητες την έκτη (6η) ημέρα, υπό την προϋπόθεση πάντοτε ότι δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.

β) Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες μαθητές/τριες, στην περίπτωση που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος ατόμου με το οποίο διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη, δεν παραμένουν σε απομόνωση και συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους, κάνοντας  3 self test σε διάστημα πέντε (5) ημερών, και συγκεκριμένα τις ημέρες  0 έως 1, 3 και 5 μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 

Ολόκληρη η εγκύκλιος:

ΦΕΚ 7_22_ΤΡΟΠ ΚΥΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ