Η Μεγάλη Εβδομάδα

 

Αγαπημένα μας παιδιά, αυτή την εβδομάδα τη λέμε Μεγάλη γιατί θυμόμαστε και τιμούμε τα Πάθη του Χριστού. Είναι μια εβδομάδα λυπημένη, αλλά τελειώνει με το πιο χαρούμενο γεγονός. Δείτε τις αγιογραφίες, δηλαδή τις εικόνες και ακούστε την ιστορία:

 

Ο Χριστός έρχεται στα Ιεροσόλυμα για το Πάσχα. Έχει μαζευτεί πολύς κόσμος να τον υποδεχτεί σαν Σωτήρα. Ξέρουν όλοι ότι διδάσκει την αγάπη και έχουν μάθει για τα θαύματα που έχει κάνει. Στρώνουν βάγια, δηλαδή κλαδιά από φοίνικες και τα ρούχα τους, για να περάσει από πάνω.

 

 

Ο Χριστός πάει στην εκκλησία, στο Ναό του Σολομώντα και βλέπει ότι οι έμποροι τον έχουν μετατρέψει σε αγορά. Έχουν απλώσει τα εμπορεύματά τους ακόμα και στην αυλή του Ναού! Θυμώνει πολύ που δεν σέβονται τον ιερό χώρο και τους διώχνει. Από αυτή τη στιγμή οι Αρχιερείς θα τον κατηγορούν και θα τον καταδιώκουν.

 

Ο Χριστός συγκεντρώνει τους μαθητές του στο Μυστικό Δείπνο. Είναι η τελευταία φορά που τρώνε όλοι μαζί. Ευλογεί το ψωμί και κρασί.

 

 

Πηγαίνει με τους μαθητές του στο όρος των Ελαιών, δηλαδή ένα βουνό με πολλές ελιές, στον κήπο της Γεσθημανής, να προσευχηθεί. Ένας από τους μαθητές του, ο Ιούδας θα τον προδώσει και εκεί θα τον βρουν και θα τον πιάσουν οι Ρωμαίοι.

 

 

Οι Ρωμαίοι με την προτροπή και των Αρχιερέων σταύρωσαν το Χριστό . Η μητέρα του, η Παναγία  είναι κοντά του και κλαίει. Ο Χριστός πεθαίνει για να μας διδάξει την αγάπη.

 

 

Ο Χριστός αναστήθηκε!