Edupass

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ EDUPASS

Ύστερα από την ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες  θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. 

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ EDUPASS:

https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis

ΣΧΕΤΙΚΑ : ΦΕΚ 4558/1.10.21, ΦΕΚ 4960/26.10.21

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Σχέδιο Δράσης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του 20ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου για το σχολικό έτος 2021-22”

Σκοπός των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων είναι η διάπλαση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών. Η μάθηση μέσω ομαδοσυνεργατικής, δημιουργικής και κριτικά αναστοχαζόμενης διδακτικής μεθοδολογίας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής, διαμεσολάβησης και υπευθυνότητας, η ενίσχυση των δεξιοτήτων ψηφιακής μάθησης, τεχνολογίας και προγραμματιστικής σκέψης.
Τα δύο τμήματα θα αναπτύξουν τα ίδια Σχέδια Δράσης προσαρμόζοντας τα στις ανάγκες των μαθητών και μαθητριών τους. Έτσι θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να εντοπίσουμε αδυναμίες και ελλείψεις μέσω της καλής συνεργασίας. Το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί θα αντληθεί από την ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του ΙΕΠ.

Α)Θεματική ενότητα: Ζω καλύτερα-Ευ ζην (Οκτώβριος-Νοέμβριοςς)
1. Ασφάλεια και πρόληψη
Τίτλος: “ Δε μαλώνω, δε μαλώνω, αγκαλιά μεγάλη απλώνω”. Το πρόγραμμα προτείνει διαφορετικές προσεγγίσεις με σκοπό την πρόληψη περιστατικών σχολικής βίας με απώτερο σκοπό τη σχολική επιτυχία και την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών.

Β)Θεματική ενότητα: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ- κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη (Δεκέμβριος-Ιανουάριος)
3. Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, Διαφορετικότητα
Τίτλος: “Νηπίων Παιδεία:το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία “ έχει ως στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών που θα διαμορφώσουν ενεργούς, ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες του 21ου αιώνα.

Γ) Θεματική ενότητα: Φροντίζω το περιβάλλον (Φεβρουάριος-Μάρτιος)
1. Παγκόσμια και τοπική πολιτιστική κληρονομιά
Τίτλος: “Υπεύθυνα παιδιά-Υπερασπιστές ζώων” στο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης το περιβάλλον δεν αντιμετωπίζεται απλώς ως πηγή γνώσης αλλά γίνεται κατανοητό ως σύστημα ισορροπιών και σχέσεων και κεντρικός στόχος είναι ο ενεργός πολίτης.

Δ) Θεματική ενότητα: Δημιουργώ και καινοτομώ- Δημιουργική σκέψη και καινοτομία (Απρίλιος-Μάιος)
1. Ψηφιακές δεξιότητες
Τίτλος: «STEAM και η ΓΗ γυρίζει…» έχει ως στόχο με βάση τις αρχές του εποικοδομητισμού και με μεθόδους διερευνητικής μάθησης οι μαθητές να σκεφτούν και να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το διάστημα.