ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ 2023 «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

Μια όμορφη και δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της! Το θέμα της αποχαιρετιστήριας γιορτής μας αφορούσε στο ταξίδι του Οδυσσέα, ένα θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε όλη τη σχολική χρονιά. (e-book “ΟΔΥΣΣΕΙΑ” με ζωγραφιές των μαθητών).
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων φρόντισε ώστε μετά το πέρας της γιορτής να αποχαιρετήσουμε τη χρονιά με ένα υπέροχο πάρτι με χορό, φαγητό, παγωτά, σαπουνόφουσκες και φυσικά… πολύ κέφι και χαρά!!!

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 

Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη

Η έννοια του Εθελοντισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ανάγκες αλλά και το ήθος του κάθε ατόμου που εμπλέκεται σε δράσεις προκειμένου να βελτιώσει και να αναλάβει τον ρόλο του ενεργού πολίτη που ενδιαφέρεται για την κοινωνία που τον περιβάλλει και που αποτελεί μέλος της. Βασιζόμενοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φροντίζω και Ενεργώ για το Πάρκο της γειτονιάς» είχαμε ως στόχο την εκμάθηση μέσω επίλυσης προβλήματος, καθώς τα παιδιά αφορμούμενα από το πρόβλημα, διερευνούν, δοκιμάζουν, ανακαλύπτουν και σχεδιάζουν δράσεις προκειμένου να οδηγηθούν στη λύση. Η μάθηση πλαισιώνεται από τη σύνδεση της εμπειρίας των παιδιών (learning by doing), της συνεργασίας μέσα από την συνύπαρξη ως μέλος ομάδας ομοτίμων, με τον αναστοχασμό των καθημερινών βιωμάτων.

 

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα νήπια προετοιμάζονται για το “μεγάλο σχολείο”, το Δημοτικό Σχολείο. Η μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό θεωρείται μια εξαιρετικά σημαντική εμπειρία στη ζωή του κάθε παιδιού. Επισκεφθήκαμε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, όπου οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού μας καλωσόρισαν θερμά και μας υποδέχτηκαν στην τάξη τους. Έλυσαν τις απορίες των παιδιών και μας ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου (γυμναστήριο, αυλή κ.α.). Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αδέρφια μαθητών του νηπιαγωγείου μας που φοιτούν στο Δημοτικό επισκέφθηκαν το σχολείο μας και συζήτησαν με τα παιδιά για τις εμπειρίες τους.