Φροντίζω το περιβάλλον

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «1,2,3… Ανακύκλωσε!», του κύκλου «Φροντίζω το Περιβάλλον» τα παιδιά ήρθαν αντιμέτωπα με το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τα θέματα αντιμετώπισης βάσει του τρίπτυχου της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης. Επιπλέον, συνειδητοποίησαν την τεράστια ευθύνη μας απέναντι στο περιβαλλοντικό ζήτημα και ενεργοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση της προσωπικής εμπλοκής.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Οι πυροσβέστες στα μάτια των παιδιών είναι ήρωες! Σβήνουν φωτιές, βοηθούν τους ανθρώπους σε ατυχήματα, απεγκλωβίζουν ανθρώπους και ζώα κ.α. Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής στο χώρο του νηπιαγωγείου μας! Ενημερωθήκαμε για μέτρα πρόληψης και προστασίας από τις φωτιές, παρατηρήσαμε το πυροσβεστικό όχημα, τον εξοπλισμό που απαιτείται και γίναμε για λίγο “Μικροί Πυροσβέστες” ρίχνοντας νερό με τη μάνικα πυρόσβεσης!
Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

1 

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ

Με τη βοήθεια των μελισσοκόμων “THINK BEEG” τρυπώσαμε στον μαγικό κόσμο των μελισσών και είδαμε τι συμβαίνει μέσα σε μία κυψέλη. Μάθαμε πόσο σημαντική είναι η μέλισσα για το περιβάλλον και τη ζωή μας παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό εργαστήριο. Γνωρίσαμε από κοντά αυτό το εργατικό και σπουδαίο έντομο, τα είδη του, την κυψέλη,  φορέσαμε τη στολή του μελισσοκόμου και φυσικά δοκιμάσαμε νόστιμο μέλι!