ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!

Συγκλονισμένες όλες οι συνάδελφοι από την τραγικότητα του γεγονότος και έχοντας παιδιά στην ίδια ηλικία με εκείνα που τόσο άδικα χάθηκαν, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς και φτιάξαμε αυτές τις δύο ομαδικές εργασίες. Στόχος μας ήταν να μπούμε στη θέση ενός μικρού παιδιού που με τόσους κόπους οι γονείς το μεγαλώνουν, ώστε να έρθει η στιγμή που θα πραγματοποιήσει τα όνειρα που έκανε μικρό. Δεν μιλήσαμε καθόλου για το δυστύχημα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της παιδικής σκέψης και ψυχής να επεξεργαστεί την απώλεια. Η ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ασφάλεια και σύνθημά μας:

                        “ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!”

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ, ΒΟΡΕΑΔΕΣ, ΠΑΡΚΟ

Αποχαιρετήσαμε τον Μάρτιο με μια υπέροχη εκδρομή! Εκκλησιαστήκαμε  στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Νέας Κρήνης. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Χορευτικό Όμιλο Καλαμαριάς «Βορεάδες», όπου ενημερωθήκαμε για θέματα λαϊκού πολιτισμού του τόπου μας. Τέλος, πριν από την επιστροφή μας στο σχολείο διασκεδάσαμε στο πάρκο «Νικ. Ζορμπάς»!Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ανδρέα Παπουκίδη από τον Χορευτικό Όμιλο «Βορεάδες» για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική Εορτή. Τιμάμε τους προγόνους μας γιορτάζοντας την έναρξη της Επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό και παράλληλα τιμάμε την ορθόδοξη πίστη, εορτάζοντας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ποιήματα, τραγούδια, χορούς και παρέλαση.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!