Δημιουργώ & Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη & Πρωτοβουλία

Στα πλαίσια του προγράμματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, του κύκλου «Δημιουργώ και Καινοτομώ-Δημιουργική Σκέψη & Πρωτοβουλία» και της Θεματικής Ενότητας «STEM/Εκπαιδευτική Ρομποτική» ασχοληθήκαμε με το ηλιακό μας σύστημα.

Βασιζόμενοι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «STEAM και η ΓΗ γυρίζει…», είχαμε ως στόχο οι μαθητές να  βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το διάστημα και για το γεγονός ότι οι πλανήτες δεν είναι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλον, αλλά αλληλοεξαρτώμενοι καθώς η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τη Γη, η Γη μαζί με επτά άλλους πλανήτες, περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και ο Ήλιος, με τη σειρά του, περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του γαλαξία μας. Η Σελήνη, η Γη και ο Ήλιος αποτελούν τα τρία ουράνια σώματα τα οποία σχηματίζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα, με την εναλλαγή ημέρας/νύχτας, τις εκλείψεις και τις εποχές που προκύπτουν από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των σωμάτων αυτών και με τις οποίες οι μικροί μαθητές πειραματίστηκαν και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο.

Ηλιακό μας Σύστημα

Ο μύθος του Φαέθωνα, μας μιλάει για έναν τολμηρό νέο, που ζούσε με τη μητέρα του την Κλυμένη στη Γη. Μαθαίνοντας ότι είναι γιος του Ήλιου και φτάνοντας στο παλάτι του θεού Ήλιου, του ζητάει να οδηγήσει το άρμα του για μια ημέρα…
Δείτε τη συνέχεια του μύθου στο e-book (δημιουργία των μαθητών) που ακολουθεί.

https://www.storyjumper.com/book/read/147610691

ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Κάρμεν Ρουγγέρη)

Είχαμε μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία! Η Θεατρική Παράσταση «Οδύσσεια» της Κάρμεν Ρουγγέρη μας περίμενε στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ταξιδέψαμε με τις περιπέτειες του Οδυσσέα μέχρι την Ιθάκη και μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε ένα μέρος της Ελληνικής Μυθολογίας.