Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Επισκεφθήκαμε το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη και παρακολουθήσαμε τη Μουσικο-Κουκλο-Θεατρική παράσταση  «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ) της θεατρικής ομάδας Κούκλας, Redicolo.
Αφηγητής της  ιστoρίας ήταν ένας αεροπόρος που ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος. Μέσα από τη ζωγραφική του μας εξιστόρησε την συνάντησή του με τον Μικρό Πρίγκιπα, τα σχέδια του που ζωντάνεψαν και έγιναν παιχνίδια, φιγούρες, κούκλες, πλανήτες. Δημιούργησε έτσι έναν παραμυθένιο κόσμο για να τον μοιραστεί με τα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια!

Μικρός Πρίγκιπας 1

 

Ζω καλύτερα – Ευ Ζην

Το πρώτο Εργαστήριο Δεξιοτήτων που πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2022-23, αφορά στη θεματική ενότητα «Υγεία», στον κύκλο του «Ζω καλύτερα -Ευ Ζην». Ασχοληθήκαμε με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με βασικό στόχο να τη γνωριμία μαζί της μέσα από τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, έχοντας τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων. Ο Ρούλης ο Τροφούλης, η Κολοτούμπα και η κυρά Διατροφή μας βοήθησαν σε αυτό το ταξίδι γνώσης και παιχνιδιού, ώστε να αποκτηθούν σωστές διατροφικές συνήθειες.

1 2 3 4