17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 Οι έννοιες της δημοκρατίας και της δικτατορίας γίνονται ευκολότερα κατανοητές στα παιδιά μέσα από ιστορίες. Διαβάσαμε την «Ντενεκεδούπολη» της Ευγενίας Φακίνου και το βιβλίο «Η κυρά Δημοκρατία» της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου. Ζωγραφίσαμε τους ήρωες της Ντενεκεδούπολης και εντοπίσαμε τις διαφορές της “κυρά Δημοκρατίας” με τη “Δικτατορία”. Στη συνέχεια, παραλληλίσαμε τις ιστορίες των δύο βιβλίων με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Στήσαμε τη δική μας κάλπη για να ψηφίσουμε το αγαπημένο μας φρούτο, φτιάξαμε το περιστέρι της Ειρήνης και παρακολουθήσαμε σε κουκλοθέατρο την «Ντενεκεδούπολη».

17 ΝΟΕΜΒΡΗ  17 ΝΟΕΜΒΡΗ

                                17 ΝΟΕΜΒΡΗ 

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία, καθώς ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της. Μιλήσαμε για τους Αρχαγγέλους, την Πολεμική Αεροπορία, την κατασκευή των πρώτων αεροπλάνων, τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένα αεροπλάνο, όπως και για τον μύθο του “Δαίδαλου και του Ίκαρου”.

Ημέρα Πολεμικής Αεροπορίας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΡΕΙΣ…ΚΙ Ο ΑΙΣΩΠΟΣ»

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» μας παρουσίασε την παράσταση «Τρεις… κι ο Αίσωπος!». Ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου, μετέτρεψε σε θεατρικό λόγο τέσσερις μύθους: Η Αλεπού και ο Λέλεκας, Καθένας με τη γνώμη του, Ο Τζίτζικας και τα Μυρμήγκια και το Λιοντάρι και η Ποντικίνα. Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής μεταμορφώθηκαν σε διαφορετικούς χαρακτήρες για να εμψυχώσουν και να αφηγηθούν τους τέσσερις μύθους. Κάθε μύθος αναπαραστάθηκε με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου (θέατρο φόρμας, μουσικό θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο με μάσκα), προκειμένου να εισάγει τα παιδιά στον πλούτο και την ποικιλία των μέσων με τα οποία μπορεί να λεχθεί μια ιστορία.

"Θεατρική Παράσταση "Τρεις...κι ο Αίσωπος!" "Θεατρική Παράσταση "Τρεις...κι ο Αίσωπος!"

                                      "Θεατρική Παράσταση "Τρεις...κι ο Αίσωπος!"