Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου-2 Απριλίου Ι

Στόχος Βιώσιμης  Ανάπτυξης 4:
Ποιοτική εκπαίδευση

Όλοι στην διαδικτυακή τάξη με τα αγαπημένα μας βιβλία στα χέρια!

Η  Διεθνής Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό έθνος ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα για τη γιορτή αυτή.

Το 2021 υπεύθυνο για τον εορτασμό είναι οι Η.Π.Α. Το μήνυμα γράφτηκε από την πολυβραβευμένη Αμερικανίδα ποιήτρια Margarita Engle και η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Roger Mello, που έχει επίσης τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, διαδίκτυο, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Η τάξη μας γιόρτασε την Ημέρα φτιάχνοντας ένα βιντεάκι για τα αγαπημένα βιβλία των μαθητών/τριών. Ο εορτασμός βέβαια δεν θα περιοριστεί σε μία μέρα, καθώς στις 23 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και έτσι ολόκληρος ο Απρίλιος χαρακτηρίζεται ως ο “Μήνας των βιβλίων”.

 

Κατηγορίες: 17 Στόχοι, eTwinning, Movies & Reading, Παγκόσμιες Ημέρες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.