Παγκόσμια Ημέρα Ερυθράς Χειρός – Πόλεμος και Ειρήνη – Η ασπίδα του Αχιλλέα

Στόχος Βιώσιμης  Ανάπτυξης 16:
Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί

   

Στο μάθημα της Ιστορίας, τελειώσαμε το κεφάλαιο του Τρωικού πολέμου και η κυρία μας έβαλε για εργασία να φτιάξουμε την ασπίδα του Αχιλλέα. Χρησιμοποιήσαμε μεγάλα χαρτόνια από την ανακύκλωση, τα οποία κόψαμε σε στρόγγυλο σχήμα και τελειώσαμε την διακόσμησή τους στο μάθημα των Εικαστικών.

Με αφορμή την ασπίδα του Αχιλλέα, ο Όμηρος περιγράφει την αντίθεση ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη. Πάνω στην ασπίδα υπήρχαν φοβερές σκηνές από πόλεμο και όμορφες σκηνές από την ειρηνική ζωή. Αν οι άνθρωποι συγκρίνουν τις σκηνές αυτές θα επιθυμούν την ειρήνη και καθόλου τον πόλεμο! Έτσι γίναμε όλοι μικροί υπερασπιστές της ειρήνης.

Το άρθρο γράφτηκε από τον μαθητή Νάσο Δ.

Στις 12 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Ερυθράς Χειρός ή αλλιώς η Ημέρα του Κόκκινου Χεριού. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για μια από τις χειρότερες όψεις του πολέμου, τη στρατολόγηση παιδιών -αγοριών και κοριτσιών- για συμμετοχή σε στρατιωτικές συγκρούσεις. Το σύμβολο της Ημέρας είναι ένα κόκκινο χέρι με έναν άσπρο στρατιώτη και σημαίνει: “Σταματήστε τη στρατολόγηση παιδιών!”

Κατηγορίες: 17 Στόχοι, Παγκόσμιες Ημέρες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.