
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του 56ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου συμμετείχαν στο 15ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και παρουσίασαν τα έργα που δημιούργησαν, με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Αθανασόπουλο Χάρη, την Αρβανίτη Δέσποινα και την Παναγιωτάκη Φιλιώ.
Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και του ενεργού πολίτη ασχολήθηκαν με το νερό. Πιο συγκεκριμένα, ασχοληθήκαν με την τοπική χωροχρονική διάσταση του θέματος, με το ταξίδι του νερού από τον Γιούχτα στην Κρήνη Μοροζίνι και φυσικά και με τις υπόλοιπες κρήνες του Ηρακλείου. Αφού μελέτησαν εις βάθος το συγκεκριμένο θέμα και έμαθαν πολλά για τις κρήνες, αποφάσισαν να μεταφέρουν αυτά που έμαθαν και σε άλλους μαθητές.
Έτσι, δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό επιτραπέζιο παιχνίδι για τις κρήνες του Ηρακλείου και έναν ψηφιακό ξεναγό. Το επιτραπέζιο παιχνίδι μπορείτε να το δείτε παρακάτω:
Επίσης, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ψηφιακό ξεναγό. Ο ξεναγός αυτός κινείται πάνω σε έναν χάρτη του Ηρακλείου μεγάλων διαστάσεων. Όταν συναντά κάποια κρήνη ή την υδατογέφυρα θα σταματά μπροστά τους και θα παρουσιάζει την κατασκευή.
Για να είναι καλύτερη η κατανόηση της θέσης κάθε σημείου που θα παρουσιάζεται, κάθε κρήνη κατασκευάστηκε με πηλό και το τοποθετήθηκε πάνω στο κατάλληλο σημείο του χάρτη. Το κάθε σημείο θα έχει το δικό του microbit και θα αλληλεπιδρά με τον ξεναγό, ο οποίος κινείται με τον έλεγχο του joystick:bit. Κινώντας τον μοχλό του προς διάφορες κατευθύνσεις, θα κινείται αντίστοιχα και ο micro:Maqueen.