“Η Γλώσσα της αγάπης”

– Μια ταινία του 20ου και 56ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου.

Υποκριτική Διδασκαλία:Νικολέτα Δάφνου (ηθοποιός, θεατρολόγος)

Λήψη-Μοντάζ:Μάνος Κασαπάκης

Aγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Φέτος είχα τη χαρά να διδάσκω στα 20ο και 56ο ο Δ.Σ. το μάθημα της θεατρικής αγωγής, αλλά και να συνεργάζομαι με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Ηρακλείου και την θεατρολόγο τους κ. Βαρδιάμπαση Γιούλη. 

Στην θεατρική αγωγή ψηλαφίσαμε

πολλά θέματα μέσα στη χρονιά: ασχοληθήκαμε με θεατρικές ασκήσεις ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησής μαςμε την ομαδικότητα, την αυτενέργεια, την συναισθηματική νοημοσύνη, την ενσυναίσθηση, τα όρια και τους κανόνες, τη δημιουργικότητα, φτιάξαμε σενάρια, φτιάξαμε φιγούρες κουκλοθέατρου / θεάτρου σκιών, κλπ κλπ.

Η ταινία μικρού μήκους που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω πατώντας στον ενεργό σύνδεσμο, είναι φτιαγμένη από τα ίδια τα παιδιά του Γ3 και του Δ2 του 20ου / 56ου Δ.Σ., και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων.Τα λόγια που ακούγονται είναι οι δικές τους ιδέες, οι δικοί τους προβληματισμοί. Ήταν μια μακρά και δημιουργική διαδικασία, ένας «φάρος» μέσα στην ένταση και το άγχος που βιώνουν οι μαθητές όσο μεγαλώνουν, η οποία με αφήνει πολύ χαρούμενη τώρα που τελειώνει η χρονιά.

Λυπάμαι που αυτά τα παιδιά (που όλα τα παιδιά) δεν έχουν θεατρική αγωγή από την Δ δημοτικού και μετά, και που δε θα έχουν ποτε ξανά την ευκαιρία να διδαχτούν θέατρο στη δημόσια εκπαίδευση. Ελπίζω ότι θα είστε δίπλα μας στους αγώνες για την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε και ΣΤ τάξη, και στην διάχυσή του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία!

Φιλικά,

Νικολέτα Δάφνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *